©  rr

‘Thuis’-acteur Geert Hunaerts verkoopt ‘sleeves’: “Dit kan een gat in de markt zijn”

Thuis-acteur Geert Hunaerts (48) gaat ook ondernemen. Samen met enkele vrienden brengt hij zogeheten fansleeves op de markt. “We beginnen klein, maar we zien het groots.”

“Dit avontuur begon in 2019 toen ik aandachtig naar een tennismatch van de Fed Cup zat te kijken”, zegt Geert Hunaerts. “Ik zag iemand in het publiek zitten die een armsleeve droeg, een soort lange handschoen die tot achter de elleboog gaat met daarop bijvoorbeeld de kleuren van je land. Ik vond dat meteen fascinerend en heb zelfs even teruggespoeld en op pauze gezet om het grondig te bestuderen. Ik wou dat product zelf hebben in aanloop naar het EK van 2020, maar blijkbaar was het als particulier onmogelijk om zoiets te kopen. Dus besloot ik het zelf maar te maken en verkopen.”

Hunaerts zegt het bizar te vinden dat dergelijk product niet eerder door iemand werd gecommercialiseerd. “Elke supporter zwaait met de armen als er een doelpunt gemaakt is. Mij lijkt het een gat in de markt. Daarom ben ik met twee vrienden dit zakelijk avontuur gestart.”

24 modellen

Er worden voorlopig 24 modellen verkocht aan 12,95 euro per stuk. “Je kunt eindeloos veel logo’s en kleuren aanbrengen. Momenteel staan de deelnemende landen van het EK erop, maar we kunnen er ook de ploegen van de Belgische voetbalcompetitie opzetten of zelfs iets met andere sporten doen. Het hoeft geen sport te zijn. Mensen kunnen ook van artiesten fan zijn. Wie weet verkopen we dit ooit op Tomorrowland of Rock Werchter? Ik wil bekijken hoe we kunnen uitbreiden.”

“Ik heb altijd een ondernemend kantje gehad”, zegt Hunaerts. “Er was vaak de intentie om naast het acteren nog iets anders voor de kost bij te doen. Dit overviel me per toeval.” (tove)

MEER OVER Ondernemen