Alle wegen leiden naar Het Veld, zoals deze ingang langs de Autolei voor de Engelse villa waarin ooit nog dancing Bel Air heeft gezeten.  

Alle wegen leiden naar Het Veld, zoals deze ingang langs de Autolei voor de Engelse villa waarin ooit nog dancing Bel Air heeft gezeten.  © jan auman

Black Box Revelation en Compact Disk Dummies spelen tussen de mais op Het Veld

Wommelgem -

De komende weken stelen de Rode Duivels ook in de hippe zomerbar Het Veld nog de show, maar vanaf 1 juli eisen straffe Belgische bands er de hoofdrol op. Organisatoren Yves Massignani en Thomas Van Praag steken met hun arena in het maisveld aan de rotonde meteen OLT in het nabijgelegen Rivierenhof naar de kroon.

Jan Auman
Een impressie die doet vermoeden dat het pop-upamfitheater in Wommelgem, middenin een maisveld, op zich al een attractie zal vormen.  

Een impressie die doet vermoeden dat het pop-upamfitheater in Wommelgem, middenin een maisveld, op zich al een attractie zal vormen.  ©   RR

Zomerbar Het Veld krijgt vanaf 1juli ook een culturele arena.  

Zomerbar Het Veld krijgt vanaf 1juli ook een culturele arena.  ©   jan auman

Half mei werden onder toen nog gure omstandigheden de eerste flessen ontkurkt en gingen de eerste vleesjes op de grill van zomerbar Het Veld op die verrassende locatie langs de Autolei. De bar en restaurant van de culturele hub werd intussen gekeurd en goed bevonden met bijna elke avonden volzette tafeltjes tot gevolg. Het muzikale vertier blijft tot nog toe beperkt tot dj’s die – met de volumeknop bewust slechts half open – hun ding doen vanuit een salonnetje, verstopt tussen het rijkelijk aanwezige groen.

Maar de Antwerpse vzw Tegendraad toont, daarbij geholpen door Artist agency Busker, vanaf 1 juli haar ware ambities. De komende weken verrijst in het maisveld achter de zomerbar een heuse pop-uparena. Dit bijzonder kader, vormgegeven door architect Michiel Helbig en zijn studenten van Sint-Lucas in Gent, wordt het decor voor concerten, theater, comedy en als het even kan ook echte feesten. Binnenin zullen vierhonderd mensen coronaveilig én toch volledig overdekt vanop tribunes kunnen genieten van de spektakels.

Met Black Box Revelation hebben Yves Massignani en Thomas Van Praag meteen een grote naam te pakken voor de openingsavond op donderdag 1 juli. Op 15 juli volgt electropop-duo Compact Disk Dummies. Later in juli spelen ook Nordmann, PAARD., KRANKk, Tessa Dixson en AMOS. De buren zijn bij deze gewaarschuwd dat op 23 juli metal- en noiseband STAKE - voordien Stake Number Eight - het veld zal ‘omploegen’ samen met PSYCHONAUT en Your Highness. Een even verrassend als gevarieerd aanbod en dit zou nog maar het begin zijn.