De beelden van het opsporingsbericht. 

De beelden van het opsporingsbericht. ©  Politie Hekla

18-jarige verdachte van verkrachting Lint geeft zichzelf aan, slachtoffer krijgt psychologische ondersteuning

Een opsporingsbericht over een verkrachting in Lint, twee maanden geleden, heeft dinsdag snel tot een mogelijke doorbraak geleid. De 18-jarige verdachte herkende zichzelf en bood zich aan bij de lokale politie Hekla. Hij wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Theo Derkinderen, Jarit Taelman

LEES OOK: Vrouw van fiets getrokken en verkracht in Lint: verdachte woensdag voorgeleid

De feiten speelden zich op woensdagochtend 7 april in alle vroegte af. Kort voor zes uur fietste een 27-jarige vrouw uit Lier naar Lint, waar ze werkt als zorgkundige. Ze reed via de fietserstunnel op de Antwerpsesteenweg in Lier. Daar zou ze haar latere verkrachter al een eerste keer hebben ontmoet. Hij zou er het slachtoffer een tik op haar achterwerk hebben gegeven. De vrouw liet zich niet uit haar lood slaan en fietste met een flink tempo verder richting Lint.

© Archiefbeelden ATV

De man in kwestie bleef de vrouw achterna fietsen en op de fietsostrade, aan de Luitersheide in Lint, sleurde hij het slachtoffer van haar fiets en trok haar de bosjes in. Daar verkrachtte hij het slachtoffer. De man sloeg op de vlucht en zou richting Lint gevlucht zijn.

De politie startte een onderzoek. Volgens onze informatie werd er eerder al een verdachte opgepakt, maar ook weer vrijgelaten omdat zijn DNA niet matchte met de sporen die gevonden werden. Via de bewakingscamera’s in de tunnel waren de speurders wel in het bezit van een duidelijke foto van de vermoedelijke dader.

Opsporingsbericht

Omdat het onderzoek vast zat, werd dinsdagochtend beslist een opsporingsbericht te verspreiden. Al heel snel liepen enkele tips binnen en ook B.C., de 18-jarige man in kwestie, kreeg het opsporingsbericht te zien. Hij besefte heel snel dat er niet veel anders opzat dan zich aan te geven. Dinsdag klopte hij aan bij de politie van de zone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar). Hij werd de hele namiddag over de feiten ondervraagd. “Na zijn verhoor werd beslist om hem woensdag voor te leiden bij de onderzoeksrechter”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het slachtoffer werd door de politie verwittigd dat er via de pers een opsporingsbericht zou worden verspreid. “Dat was de correcte manier van werken”, zegt haar advocaat Hugo Coveliers. “Voor mijn cliënte zou het de eerste keer zijn dat ze geconfronteerd werd met foto’s van de vermoedelijke dader. Zij en haar man waren danig onder de indruk van de feiten en krijgen via hun werkgever psychologische ondersteuning.”

MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio