©  ISOPIX

Britse recensenten maken brandhout van kinderboek Meghan Markle: “Je vraagt je af of het schrijven gedelegeerd werd aan een meubel”

Het literaire debuut van de hertogin van Sussex Meghan Markle ligt nog maar net in de winkel, maar haar kinderboek wordt nu al aan halve prijs verkocht. En recensenten houden zich absoluut niet in om het boek met de grond gelijk te maken.

 

 ©  AP

“Een ijdelheidsproject” of zelfs “een zelfhulphandleiding voor behoeftige ouders”, zo wordt het boek van Meghan Markle door critici genoemd. Haar kinderboek ‘The Bench’, dat gaat over de relatie van Harry en Archie, kwam vandaag uit maar lovend was de kritiek duidelijk niet. Het boek wordt zelfs al aangeboden aan halve prijs, meldt de Britse krant Daily Mail.

“Ze probeert om op elke mogelijke manier bekend te raken”, vertelde een voorbijganger uit Newcastle aan de krant. Iemand anders gaf aan dat de illustraties niet “goed genoeg zijn, zeker omdat er zo weinig tekst is”.

Claire Allfree van The Telegraph gaf aan zich af te vragen hoe een uitgeverij “het gepast vond om zoiets te publiceren of zelfs te denken dat een kind het zou willen lezen.” Ze gaf het boek dan ook maar één ster.

Alex Connel van The Times berschreef het kinderboek dan weer als een zelfhulphandleiding voor behoeftige ouders. “Er is zo weinig actie dat je jezelf afvraagt of het schrijven gedelegeerd werd aan een meubel”, klinkt het nog.

 (lto)

MEER OVER Meghan Markle