© atv

Nieuwe Antwerpse vuilnisbak Mister Fill heeft orgineel bedankje voor wie afval deponeert

Antwerpen

Een van de eerste beleidsdaden van de kersverse schepen van Stad- en Buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) is het voorstellen van Mister Fill op het Theaterplein. De Ultra Fill is een nieuw type van vuilnisbak in Antwerpen. Er komen zeventig exemplaren met een capaciteit van 600 liter afval of tien goedgevulde PMD-zakken. De eerste acht werden dinsdag geplaatst op het Theaterplein en op de Belvédère aan de Scheldebocht. Er werden ook al dertig vuilnisbakken geplaatst, maar met een kleiner volume van 120 liter.

Schepen van Stad- en Buurtonderhoud Els van Doesburg. ©  Jan Van der Perre

Elke Ultra Fill is uitgerust met een asbakje en een voetpedaal. Op een scherm kunnen mensen zien hoeveel de vuilnisbak al is gevuld. Deze vuilnisbak drukt het afval samen. Wie er afval in steekt, krijgt een origineel bedankje in het sappige Antwerps van acteur Axel Daeseleire.

“En het is ook nog eens een groene jongen die werkt op zonne-energie en gemaakt is van duurzame materialen”, zegt van Doesburg. “Het enige wat Mister Fill niet kan, is zelf het vuilnis van de grond rapen. Dat moeten we nog steeds zelf doen als we op het openbaar domein de bloemetjes buiten zetten.” svw

MEER OVER Els van Doesburg

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio