Co-voorzitters Open Vld Michiel Hermans en An Vermant. 

Co-voorzitters Open Vld Michiel Hermans en An Vermant. © rr

Open Vld-voorzitters reageren op persoonlijke aanvallen in open brief

Niel -

De uitspraken van oppositiepartij Vooruit én Groen naar aanleiding van het ontslag van schepen Bart Van der Velde en algemeen directeur Veerle Poelmans vorige week, zetten kwaad bloed bij de Open Vld-fractie. “Het is niet gebruikelijk, maar we vinden dat we op deze persoonlijke aanvallen moeten reageren”, zeggen co-voorzitters An Vermant en Michiel Hermans.

Bart Roggeman

In een open brief aan alle Nielenaren veroordelen ze de beweringen en ‘verdachtmakingen’ van de oppositie. In een reactie op de ontslagen, had Vooruit én Groen gesteld dat deze “een fundamenteel probleem binnen de gemeentelijke organisatie bevestigen” en dat ze bij de hogere overheid een “grondige doorlichting” gaan eisen.

“Het gebeurt niet vaak dat wij als co-voorzitters het woord in een open brief tot u allen richten, maar de voorbije dagen zijn er berichten de wereld ingestuurd met als doel mensen persoonlijk aan te vallen”, beginnen An Vermant en Michiel Hermans hun brief.

“Dat kan niet door de beugel. Om te lezen dat er een algemene malaise is binnen de gemeentediensten, is een regelrechte slag onder de gordel voor al die mensen die dag na dag goed werk leveren. Wij zijn trots op het werk dat iedereen van onze gemeentediensten doet, zeker in deze uitzonderlijke tijden.”

“Als Open Vld kunnen wij dan ook niet akkoord gaan met de beweringen die sommigen verspreiden en de bijhorende manier van aan politiek doen. We bouwen aan een modern, mooi en veilig Niel. Met respect voor iedereen en samen met onze coalitiepartner doen we dit op een volwassen manier”, stellen ze. “Voor de opvolging van de schepen hebben we sterke mensen in onze ploeg en we hopen dat zich ook voor de functie van algemeen directeur ervaren mensen kandidaat stellen om de gemeentediensten te leiden.” (bar)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio