De Sperwerlaan krijgt flink wat verkeer te slikken. 

De Sperwerlaan krijgt flink wat verkeer te slikken. © Marc Peeters

Slagbomen moeten zwaar verkeer uit Sperwerlaan weren

Grobbendonk -

Volgende week wordt gestart met de installatie van twee slagbomen die zwaar vervoer moeten weghouden uit de Sperwerlaan en omgeving. Door de werken op de N13 krijgt deze buurt heel wat extra verkeer te slikken. “Hinder bij grote wegenwerken is onvermijdbaar, maar we kunnen deze wel trachten te beperken”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

Marc Peeters

De Sperwerlaan is een populaire weg om vanaf de Industrieweg snel de N13 richting Nijlen en Lier te bereiken. Om te beletten dat ook vrachtwagens deze route door een woonwijk gebruiken, staan er normaliter op twee plaatsen betonblokken op de straat zodat alleen auto’s er kunnen passeren. “De betonblokken hebben we bij de start van de werken op de N13 weggehaald omdat de lijnbussen tijdelijk van deze route gebruikmaken”, weet Verhaert. De verbinding blijft verboden voor vracht- en bestelwagens, maar zonder fysieke hindernis wagen heel wat chauffeurs hun kans.

Onder de slagboom

“Daarom komt er ‘op hoogte’ een slagboom op het kruispunt van Industrieweg met Sperwerlaan. Op hoogte wil zeggen dat auto’s eronderdoor kunnen rijden. Vrachtwagens kunnen dat niet. Bussen ook niet, maar het systeem is zo geprogrammeerd dat buschauffeurs de slagboom kunnen openen.” De reden waarom de slagbomen er pas volgende week komen heeft onder meer te maken met voorbereidende werken die niet op tijd klaar waren.”

Een gelijkaardig systeem wordt voorzien op het kruispunt van Sperwerlaan met Grobbendonkseweg waar alle gemotoriseerd verkeer aan banden wordt gelegd. Om de hinder nog meer te beperken, krijgt de volledige woonwijk een snelheidslimiet van 30 km per uur. Vanaf 14 juni is er vanuit de Pallieterdreef de doorgang richting Nijlen niet meer mogelijk. De Kabienstraat wordt dan weer enkelrichting vanuit de Bouwelse steenweg naar de Pallieterdreef.

MEER OVER Mobiliteit Kempen