Rupindur Kaur achter de toonbank. 

Rupindur Kaur achter de toonbank. © givl

Nieuwe uitbaatster voor het Krantenhuisje

Nijlen -

Het Krantenhuisje aan de kerk in het centrum heeft een nieuwe uitbaatster. De Indische Rupindur Kaur uit Deurne heeft de zaak overgenomen. Ze is na enkele dagen al aangenaam verrast over de klanten. “In een dorp zijn de mensen vriendelijker.”

Gino Van Looy

“Ik ben deze winkel op het spoor gekomen via internet”, begint Rupindur. “Ik zag dat hij over te nemen stond en ik was geïnteresseerd. Ik heb nog nooit een krantenwinkel uitgebaat, maar in Deurne hielp ik wel in de nachtwinkel van mijn man. Indiërs hebben bovendien niet alleen een traditie met nachtwinkels, maar baten ook vaak krantenwinkels uit.”

Nijlen was voor haar onbekend gebied, maar valt geweldig mee. “De ligging van de winkel is uiteraard ook goed, in het centrum met een grote parking. Maar vooral de klanten zijn fijn. Ze zijn allemaal heel vriendelijk en bijna iedereen die in de winkel komt, wenst me succes. Dat is toch een groot verschil met een stad, waar alles onpersoonlijker is. Zelf vind ik het ook leuk, het is heel afwisselend en met het vroege opstaan om vijf uur heb ik geen probleem. Er komt wel meer papierwerk bij kijken dan in een nachtwinkel en ook de verschillende loterijproducten zijn even wennen, maar het lukt wel.”

Snoepkast

Rupindur wil ook enkele zaken veranderen. “Ik wil wat meer verlichting hangen aan de buitenkant, zodat het meer opvalt wanneer we open zijn. En ik wil een grote snoepkast zetten. Vorig weekend heb ik geopend op zondag, maar dat was geen succes, waarschijnlijk omdat de mensen dat niet gewoon zijn. Ik weet niet of ik zondags nog ga opendoen. Misschien alleen in de namiddag. Maar ik heb in elk geval een goede start genomen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio