Ella, amper 23, verwent gasten in haar thuisrestaurant met diner in bed én hottub

Ella Boone is amper 23, maar verwent de gasten in haar thuisrestaurant alsof ze nooit anders heeft gedaan. In haar tuin in Oud-Turnhout ontvangt ze duo’s die willen genieten van een bijzondere avond. “Met mijn Dinee voor Twee wil ik alle zintuigen prikkelen”, zegt Ella. “De focus ligt op het eten, maar daar blijft het niet bij.” Van aangepaste wijnen tot een originele aankleding, over alles denkt Ella na. Zo dineer je bij haar bijvoorbeeld niet aan een tafel met stoelen, maar in een opgemaakt bed. “Niet alledaags, maar wel heel gezellig”, glimlacht ze.

Hanna Van Thienen

Wie een tafeltje – of zeg dus maar een bed – boekt bij Ella krijgt een avond lang exclusieve aandacht. “Ik hou het bewust heel kleinschalig. Ik bereid zelf het drie- of viergangenmenu, breng het persoonlijk aan tafel en geef uitleg bij de gerechten. We starten altijd met een aperitief in de moestuin. De gasten hebben de tuin overigens voor zich alleen. Met mijn ouders, die me in de keuken af en toe helpen, heb ik de afspraak dat we zelf binnen blijven wanneer er gasten zijn.”

Bij mooi weer zoekt Ella een mooi plekje uit in de tuin. Is het frisser, dan kan je in de tuinkamer aan de open haard zitten. Na het dessert volgt de kers op de taart: nagenieten in de hottub. “Met een glaasje cava erbij is het de ideale manier om de avond af te sluiten.”

 

 ©  Joren De Weerdt

In het dagelijkse leven studeert Ella rechten. Dankzij corona ontdekte ze haar passie voor koken. “Ik heb altijd graag gekookt, maar pas tijdens de lockdowns vond ik de tijd om er echt mee bezig te zijn. Bij gebrek aan eigen vriend heb ik eens een keer gekookt voor mijn zus en haar vriend”, glimlacht Ella. “Mijn zus, die fotografe is, nam daar toen een paar foto’s van en plaatste ze op sociale media. Daar kwamen zo veel lovende reacties op dat ik besloot om het concept open te stellen voor gasten. Binnen het uur waren alle plaatsen volgeboekt.”

Tot eind juni serveert Ella een aspergemenu. “Daarna loopt het aspergeseizoen af en bedenk ik weer iets anders. Ik wil steeds nieuwe foodconcepten aanbieden en op tijd vernieuwen. Ook qua aankleding. Het bed blijf ik bijvoorbeeld voorlopig behouden omdat het origineel is en mensen het leuk vinden, maar ik ga het zeker niet uitmelken. Dan verzin ik wel weer iets nieuws.”

Een oude caravan in de tuin is zo onderdeel van een wild toekomstplan. “Ik zou hem graag opknappen en er gasten in laten overnachten. Sowieso wil ik bezoekers hier meer bieden dan alleen een restaurantervaring. Het is de bedoeling dat het een avond is die nog lang blijft nazinderen.”

 
Ella est là
Oude Retiesebaan 26
Oud-Turnhout   

Meer info: Een avondje bij Ella est là met diner en hottub kost 130 euro per persoon. Meer info en reserveren kan via www.ella-est-la.be.