De Tonic Lifestyle Club in Oud-Turnhout wordt de eerste van vele. 

De Tonic Lifestyle Club in Oud-Turnhout wordt de eerste van vele. © WOAD

Na zeven maanden opent eindelijk eerste Tonic Lifestyle Club

Oud-Turnhout -

Meer dan zeven maanden later dan gepland opent op vrijdag 11 juni Tonic Lifestyle Club op de Steenweg op Turnhout. Het moet de eerste van een reeks Lifestyle Clubs worden waar je persoonlijke begeleid wordt naar een gezonde levensstijl.

Wouter Adriaensen

Sinds woensdag 9 juni zijn de fitnesscentra weer open. Jonge honden kunnen weer zwetend en puffend gewichten heffen en kilometers malen. Geen wonder dat wie iets meer jaren op de teller heeft, zich daar niet helemaal thuis voelt. “Bovendien wordt het alleen maar belangrijker dat je de juiste oefeningen doet naarmate je ouder wordt om kwetsuren te vermijden”, zegt Ira Stouthuysen. “Daarom zorgen we bij Tonic Lifestyle Clubs voor persoonlijke begeleiding bij een gezond leven.”

Het idee van Ira werd door een interieurarchitecte vertaald naar de rustgevende inrichting van de eerste Tonic Lifestyle Club. “Zo zijn er geen televisieschermen om te focussen op de oefeningen en de interactie met de medesporters te stimuleren. We bieden ook onder meer voeding en huidverzorgingsproducten aan en werken zo ecologisch en duurzaam mogelijk. Jaarlijks steunen we een goed doel met onze klanten en leden, niet alleen financieel maar ook actief.”

De eerste Tonic Lifestyle Club staat al meer dan zeven maanden te wachten op de eerste klanten. Corona stak een stokje voor de geplande opening op 25 oktober. “Het zijn stresserende maanden geweest omdat ik ongeduldig werd. Toch heb ik niet getwijfeld, ik geloof in mijn concept. Bovendien heb ik me veel kunnen bijscholen. Ik werkte al als schoonheidsspecialiste en physical trainer. Het voorbije jaar heb ik bijgeleerd over onder meer voeding en mentale gezondheid.”

Ondertussen denkt Ira als bestuurder van Tonic Lifestyle Clubs al verder. “Het is de bedoeling om verschillende filialen te openen. We hebben al een nieuwe locatie op het oog voor volgend jaar. De zaak in Oud-Turnhout wordt gerund door Lana, verder werken we met freelance trainers. Zo heb ik de handen in elkaar geslagen met Natasha Bruinsma, die je als vita-coach naar een vitaal leven leidt. We zitten met onze ideeën helemaal op dezelfde lijn.”

Tonic Lifestyle Clubs Oud-Turnhout stelt zichzelf voor tijdens de opendeurdagen, vrijdag 11 juni van 14u tot 18u en zaterdag 12 juni van 10u tot 16u. Er kunnen onder meer abonnementenpakketten gewonnen worden. De echte start is op maandag 14 juni.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio