Medewerkers Liesbeth Buytaert en Sofie Dauwen, psychomotore therapeuten, tonen hoe blij ze zijn met de trofee. 

Medewerkers Liesbeth Buytaert en Sofie Dauwen, psychomotore therapeuten, tonen hoe blij ze zijn met de trofee. © Joren de Weerdt

Werknemers UPC wandelen van Duffel naar Perth

Duffel -

UPC Duffel mag zich het fitste bedrijf van Vlaanderen noemen. Een maand lang gingen 62 werknemers van het Universitair Psychiatrisch Ziekenhuis in Duffel de uitdaging aan om zo veel mogelijk stappen te zetten.

Chris Van Rompaey

Onder de slogan No Steps, No Glory! gingen bedrijven in mei de uitdaging aan om te stappen tegen andere bedrijven. Streefdoel was dat elke deelnemende werknemer 10.000 stappen per dag zette, voor en na het werk. Het werd een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk won UPC Duffel de uitdaging met een gemiddelde van 13.579 stappen per dag per deelnemer. Ze legden daarvoor samen ook een memorabele afstand af: 14.321 kilometer. Dat komt neer op meer dan de afstand tussen Duffel en Perth (Australië).

De winnaar krijgt een pingpongtafel. 

De winnaar krijgt een pingpongtafel. © Joren de Weerdt

“UPC Duffel is een verdiende winnaar. Het ziekenhuis zet al jaren hard in op gezondheidsbevordering. De pingpongtafel die ze als winnaar ontvangen, krijgt ongetwijfeld een prominente plaats, zodat medewerkers ook na deze 10.000-stappenclash blijven bewegen”, zegt Hannah Verhoeven, gezondheidspromotor van Logo Mechelen, dat samen met IDEWE en het Vlaams Instituut Gezond Leven No Steps, No Glory! organiseerde.

 

 © Joren de Weerdt

“Voor onze medewerkers is een gezonde levensstijl belangrijk”, benadrukt Roeland Depreitere, HR-directeur van UPC Duffel. “De afgelopen jaren hebben we verscheidene activiteiten opgestart en de sportfaciliteiten voor patiënten (een Finse looppiste en de fitnesszaal) staan open voor de medewerkers. Vorig jaar werden die nog uitgebreid met een beweegbank en een beweegroute.”MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio