©  Shutterstock

Regio’s in Griekenland, Spanje, Denemarken en Portugal worden weer rode reisbestemming

De regio’s Zuid-Denemarken (Denemarken), de Ionische Eilanden (Griekenland), Ceuta (Spanje) en de Azoren (Portugal) kleuren vanaf woensdag opnieuw rood op de kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken elke week bijhoudt. Dat is ook het geval voor Andorra. Al kleuren nu ook heel wat gebieden oranje of groen.

Bron: BELGA

Buitenlandse Zaken werkt elke zondag een stand van zaken van de reisbestemmingen bij op basis van gegevens en criteria van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Een nieuwe rode kleurcode gaat dan op woensdag in. Verschillende regio’s kleuren nu ook oranje, waaronder Cyprus, Tsjechië, Duitsland, Luxemburg, Slowakije en Monaco en Vaticaanstand. Tot vorige week waren in die landen daar slechts enkele regio’s oranje.

Verder zijn ook enkele regio’s groen geworden. Het gaat om Groenland en Faroer Eilanden (Denemarken), Molise (Italië), de Finse regio’s West-Finland, Aland en Noord- en Oost-Finland, Subkarpaten en Lubusz (Polen), het noordoosten en zuidwesten van Roemenië en San Marino. Eerder kleurden al Malta en IJsland volledig groen. Dat blijft ook zo.

LEES OOK: Zomerreis wordt voor iedereen puzzelen: “Alles in Europa perfect op elkaar afgestemd? Dat is niet zo”

Voor de landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone verandert er niet veel: de derde landen zijn rood, behalve Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Israël en Zuid-Korea, die groen kleuren, en Thailand, dat oranje kleurt.

De laatste update van de kleurencodes. 

De laatste update van de kleurencodes. ©  ECDC

MEER OVER Coronavirus