Ook de Oud-Turnhoutse fietsherstellers passeren in het filmpje. 

Ook de Oud-Turnhoutse fietsherstellers passeren in het filmpje. © RR

Meer dan 100 Oud-Turnhoutse ondernemers in promovideo

Oud-Turnhout -

In zomerbar Hof ter Dorpe zijn het promofilmpje In Oud-Turnhout ontmoeten we elkaar en de daaraan verbonden wedstrijd gelanceerd. Meer dan honderd lokale ondernemers en bekende gezichten spelen mee.

Wouter Adriaensen

Van landbouwers over begrafenisondernemers tot verzekeringsagenten, allemaal passeren ze in het promofilmpje, dat doet denken aan de begingeneriek van het één-programma Iedereen beroemd. “Hiermee willen we de verbondenheid tussen de lokale handelaars tonen, zelfs na dit moeilijke jaar”, zegt Inge Janssen, uitbater van Standaard Boekhandel en lid van VO-OT, Verenigde Ondernemers Oud-Turnhout. “Koop lokaal is ook gewoon heel leuk, in Oud-Turnhout is het gezellig ondernemen.”

De video werd ingeblikt door Janne, die als jobstudent bij Inge werkte, en haar beste vriend Wout. Zij haalden 114 handelaars voor de camera en enkele bekende gezichten die graag hun medewerking verleenden. Zo herken je BV’s als Margriet Hermans en Marc Dex, maar ook lokale helden zoals den Dikke, Zuster Cilia, Jeanne, den Duvel en de Luc.

“Het was heel plezant om nog eens collega’s te zien en nieuwe mensen te leren kennen”, vertelt Joke Borgmans van Perle Di Jo, die de make-up verzorgde. “We zijn allemaal enthousiast en ambitieus, dan is zo een jaar stilliggen helemaal niks. In Oud-Turnhout is het absoluut gezellig om te ondernemen. Er heerst een leuke sfeer en er is heel veel in beweging.”

WEZZ

De muziek werd gemaakt door Wesley Meynendonckx ofwel WEZZ, een professionele muzikant met eigen opnamestudio in Oud-Turnhout.

Het filmpje wordt nu verspreid via de sociale media. Op de website van VO-OT kan deelgenomen worden aan een wedstrijd. Wie de meeste ondernemers herkent, wint 750 euro shop-tegoed. Een naam verklappen we alvast. “Je kan mij zien samen met mijn hond Jules”, lacht Philippe Huybrechts van Happies.be, waar je al meer dan dertig jaar in Vlaanderen geproduceerde hondenvoeding kan kopen. “Elke ondernemer had zijn of haar product mee. Ik heb niet getwijfeld om mee te doen. Dit filmpje is een originele, ludieke activiteit om de lokale ondernemers een hart onder de riem te steken.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio