©  Vooruitzicht

Duizendste woning verkocht op Regatta, grootste woonuitbreiding van Antwerpen

Op Linkeroever gaat de ontwikkeling van de Regatta-woonwijk een volgende fase in. Het bouwveld ‘Castor’ is aangesneden en biedt plaats aan 76 woningen en 94 appartementen. Meteen lanceert ontwikkelaar Vooruitzicht een oproep om twintig handelszaken te vullen. Kappers, bakkers en horeca zijn welkom om zich te vestigen in Regatta.

Paul Hendrickx, Jan Stassijns

Lees ook: Scheldeboord op Linkeroever wordt groener en toegankelijker

De eerste steen voor de nieuwe Regattawijk, tussen Blancefloerlaan en Galgenweel, werd al in 2011 gelegd. Ondertussen is de duizendste woning er verkocht, de vraag is heel groot. Op termijn zal Regatta 2.100 woningen tellen en het is de grootste Antwerpse stadsuitbreiding die nu aan de gang is.

Het zogenaamde bouwveld Castor is de zevende (en laatste) gebiedsuitbreiding. Wonen zal in dit stuk mogelijk zijn vanaf 2023. “Ook hier zullen we er opnieuw voor zorgen dat het een aangename en levendige woonbuurt wordt met groen en speelruimte. Mede door het Galgenweelpark van 12 hectare dat vlakbij ligt, willen hier almaar meer mensen komen wonen. De nieuwe fietsersbrug over de Schelde, zal de populariteit van Regatta alleen maar een boost geven”, hoopt Colin Sewalt, commercieel directeur van Vooruitzicht.

Maar wat moeten al die mensen eten, en waar moeten ze naar de winkel of een terrasje doen? Het is meer dan ooit tijd dat de buurt ook op vlak van middenstand en horeca levendiger wordt. Het is al zo goed als zeker dat er een koffiezaak komt, meldt Vooruitzicht, maar voor de andere panden liggen nog mogelijkheden op tafel. Het gaat in totaal om 20 handelsfuncties die nog moeten ingevuld worden en de projectontwikkelaar ziet het breed: zowel bakkers, slagers als horeca-uitbaters of kappers komen in aanmerking. Vooruitzicht roept kandidaten alvast op om zich te melden.

De architecten van de nieuwbouwwoningen zitten ook niet stil en passen zich aan de noden van 2021 aan. Omdat het er naar uitziet dat thuiswerk een nieuwe gewoonte wordt, krijgen de bouwplannen wat bijkomende accenten: met enkele simpele wijzigingen in de woonindeling, zoals een nieuw ingebouwde nis of een kleine herindeling van de slaapkamers kunnen de inwoners van de Regattawijk binnenkort ook thuis aan het werk.

 ©  Vooruitzicht

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in stad Antwerpen