Enkele leden van het Rock Olmen-kernteam. 

Enkele leden van het Rock Olmen-kernteam. © Tommy Maes

Rock Olmen kiest voor driedaagse Summer Sessions

Balen -

Het festival Rock Olmen vindt deze zomer plaats in een coronaveilige formule. Onder de naam Summer Sessions staan er drie concertavonden op het programma met telkens drie bands. Blikvangers zijn Rhea, Dirk. en School is Cool.

Tommy Maes

Net als alle andere zomerfestivals viel Rock Olmen vorig jaar in het water wegens het coronavirus. Maar dit jaar keert het festival op het kerkplein van Olmen-Stotert terug, weliswaar in een andere vorm dan vertrouwd.

“De afgelasting van vorig jaar was een zware dobber, zeker omdat we nog in de flow zaten van de succesvolle editie van 2019 en het onze dertigste editie zou zijn”, zeggen Tim Toelen en Dirk Kenis van Rock Olmen. “We wilden daarom dit jaar absoluut een Rock Olmen organiseren als de regels het toelieten, ook al is het een light-editie. Binnen onze kerngroep hebben we dan drie pistes uitgewerkt. Nu de regels voor deze zomer bekend zijn, hebben we ons uiteindelijke concept kunnen uitkiezen.”

Clubconcert in openlucht

Zo vindt Rock Olmen deze zomer plaats op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 juli onder de noemer Rock Olmen Summer Sessions. “Het gaat om drie verschillende concertavonden met telkens drie groepen”, vertellen Tim en Dirk. “We verdelen ons festivalterrein in bubbels en plaatsen gewone tafels met stoelen en statafels. De bediening gebeurt aan tafel, zodat je als festivalbezoeker vanop je plaats van het concert kan genieten. Het wordt dus een clubconcert in openlucht. Tickets voor een avond kosten 15 euro per persoon, maar we verkopen onze plaatsen wel per bubbel van twee of vier personen. Zo hebben we per avond een maximumcapaciteit voor 550 bezoekers.”

Ondanks de speciale formule heeft editie 2021 van Rock Olmen een straffe affiche. “In totaal hebben we negen bands op onze affiche, drie per avond”, luidt het. “Voor donderdag hebben we Rhea als headliner, vergezeld van High Hi en opener Newmoon. Vrijdag is Dirk. de afsluiter. Daarnaast staan Ramkot en Tangled Horns op het programma. En voor zaterdag hebben we lokale helden The Red Stags als opener, gevolgd door The Radar Station en School is Cool als de afsluiter van Rock Olmen 2021. School is Cool heeft al twee keer onze festivalweide platgewalst en doet dat gegarandeerd dit jaar opnieuw.”

Tickets

De ticketverkoop voor Rock Olmen Summer Sessions start maandag 14 juni om 10u. Tickets zijn alleen online te bestellen via de website van Rock Olmen.

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio