De opening van het speelpark in de Felix Timmermansstraat. 

De opening van het speelpark in de Felix Timmermansstraat. © Filip Spoelders

Bewoners openen speelpark nieuwe wijk

Hove -

Het inbreidingsproject langs de Jan Frans Gellyncklaan werd afgerond met de opening van een speelpark, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. De bewoners mochten alvast een kijkje komen nemen.

De jonge wijk bevindt zich rond de nieuwe Felix Timmermansstraat. Aan het einde van de straat ligt nu een groen park waar kinderen kunnen spelen op de natuurlijke speelheuvels en de ouders eventueel kunnen samenkomen voor een partijtje petanque.

“De plannen voor dit park dateren van de vorige legislatuur. Maar eerst moest de wijk worden gebouwd en tot bloei komen. Dat is ondertussen een feit waardoor onze eigen uitvoeringsdienst werk kon maken van de aanleg van het groen. Er was namelijk van bij de start gesteld dat een deel van de verkaveling publieke ruimte moest worden”, aldus burgemeester Koen Volckaerts (N-VA).

Naast de speelheuvels, die ook gebruikt kunnen worden als ligweide, en de petanquebaan zijn er ook een zandbak en wadi’s om het regenwater op te vangen. “Nu staat er alleen nog jonge beplanting. Maar het park zal in de toekomst alleen maar mooier worden. Laat dit nieuwe pleintje voor deze jonge buurt een warme ontmoetingsplaats worden.”

Op vraag van de buren werden geen zitbanken geplaatst. In de toekomst kunnen er wel boomstammen worden gelegd.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio