Nieuw hoofdstuk in pechjaar Zdenek Stybar: Tsjech houdt breuk en barst over aan val in eerste koers sinds hartoperatie

Zdenek Stybar (35) heeft zaterdag bij zijn val tijdens de 18e editie van Dwars door het Hageland (1.Pro) een breukje opgelopen in de ringvinger van zijn rechterhand. Er is ook een barstje in de rechterelleboog van de Tsjech. Dat meldt zijn team Deceuninck-Quick Step zondag.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Stybar verliet de koers na zijn val voor verder onderzoek in het ziekenhuis. Daar kwam de averij aan het licht. Deceuninck-Quick Step meldt dat er nog geen beslissing genomen is over wanneer Stybar opnieuw kan koersen.

 ©  Instagram

Het is sowieso al niet het jaar van de Tsjech. Stybar onderging in de week van de Ronde van Vlaanderen, die hij noodgedwongen moest missen, een operatie omwille van een hartritmestoornis. Die kwam aan het licht nadat hij zich onwel voelde na Gent-Wevelgem. “Nu ben ik wel blij dat Parijs-Roubaix is uitgesteld”, zei Stybar toen al lachend.

Half april kreeg hij opnieuw groen licht om te trainen en Dwars door het Hageland was zijn eerste koers sinds Gent-Wevelgem. Normaal stond Stybar ook gepland voor de Elfstedenronde (6 juni), Baloise Belgium Tour (9-13 juni) en de Tsjechische kampioenschappen (17-20 juni).

“Ik kan niet wachten op terug te koersen”, schreef Stybar eerder deze week nog op Twitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen