Archieffoto. 

Archieffoto. ©  BELGA

Politie en De Lijn betrappen 217 zwartrijders in Merksem

Merksem -

Bij een controleactie vrijdag in Merksem zijn 21 trams gecontroleerd. 217 reizigers bleken geen geldig vervoersbewijs te hebben, zeven mensen hadden drugs bij en een cokedealer werd betrapt.

Aan de tramhaltes op de Bredabaan ter hoogte van het Burgemeester Nolfplein en de Borrewaterstraat hielden De Lijn en de politiezone Antwerpen vrijdag een grote controle. “Ook de dienst hondensteun van de federale politie nam deel aan de actie”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Tijdens de actie werden 21 trams gecontroleerd. 217 zwartrijders werden betrapt, zij zullen een proces-verbaal krijgen. De drugshonden die bij de actie waren konden zeven keer iemand vinden die een gebruikershoeveelheid drugs bij zich had. “Telkens kreeg de betrokkene een onmiddellijke minnelijke schikking van 75 euro aangeboden”, zegt Bruyns.

De politie zette bij de controle ook enkele inspecteurs in burger in, om te vermijden dat verdachten nog drugs zouden weggooien bij het zien van de controleurs. “Een dealer dacht de politie te slim af te zijn door zich achterin de tram van bezwarend materiaal te ontdoen”, aldus Bruyns. De man werd betrapt door de politiemensen in burger, hij had vijf dosissen cocaïne weggegooid.”

Tijdens de actie trof de politie iemand aan die vrij was onder voorwaarden maar die voorwaarden geschonden had, tegen haar werd een proces-verbaal opgesteld.

sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio