©  BELGA

KBVB verwelkomt voor het eerst twee onafhankelijken in Raad van Bestuur

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft met Pascale Van Damme (52) en Paul Van den Bulck (55) voor het eerst twee onafhankelijke bestuurders opgenomen in zijn afgeslankte en vernieuwde Raad van Bestuur. Dat meldt de KBVB zaterdag.

Eind 2020 besliste de Algemene Vergadering van de KBVB unaniem om onafhankelijke bestuurders toe te voegen aan de Raad van Bestuur. Zaterdag werden Pascale Van Damme en Paul Van den Bulck benoemd op de Algemene Vergadering.

“Als grootste Belgische sportbond hecht de KBVB enorm veel belang aan good governance en heeft ze het streven naar meer diversiteit in alle geledingen van de Bond al een tijdje hoog op de agenda staan”, zo klinkt het in een persbericht. “De introductie van de onafhankelijke bestuurders laat de Bond toe om haar Raad van Bestuur meer divers samen te stellen, externe controle toe te laten in haar hoogste orgaan en nieuwe competenties van buiten het voetbal aan haar werking toe te voegen. “

De nieuwe Raad van Bestuur bestaat vanaf nu uit 10 leden (voorheen 12). Naast Pascale Van Damme en Paul Van den Bulck zetelen Michael Verschueren, Bruno Venanzi, Peter Willems en Michel Louwagie op voordracht van de Pro League, Marc Van Craen en Robert Huygens namens Voetbal Vlaanderen en Benjamin Vasseur en Philippe Godin namens ACFF in de Raad van Bestuur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Peter Willems en Michel Louwagie zijn nieuwe bestuursleden, terwijl Mieke De Clercq, Joseph Allijns, Paul Van Der Schueren, Mehdi Bayat, Gaston Schreurs en Jan Van Onsem afscheid namen. Tot eind augustus neemt Robert Huygens de functie van bondsvoorzitter ad interim waar. Dan zal de Raad van Bestuur de opvolger van Mehdi Bayat kiezen.

“Het Belgische voetbal vormt een schitterend platform om de hele maatschappij te sensibiliseren rond digitalisering en het belang van digitale skills, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. Daar wil ik vanuit deze nieuwe rol in de Raad van Bestuur mijn steentje toe bijdragen”, verklaart Pascale Van Damme, vicevoorzitster EMEA VMware & boomi bij Dell Technologies.

“Voor mij is voetbal de sport van elkeen, maar wel allemaal samen. Die focus op verbinding wil ik mee bewaken vanuit deze fantastische nieuwe functie”, aldus Paul Van den Bulck, partner en advocaat gespecialiseerd in ICT, IP & Data Protection bij AKD NV.

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, benadrukt dat het een belangrijke dag is voor het Belgisch voetbal. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel belang we hechten aan goed bestuur”, stelt Bossaert. “Pascale Van Damme en Paul Van den Bulck zijn geweldige persoonlijkheden met een groot hart voor onze sport. Hun komst is van grote waarde voor onze Raad van Bestuur.”

MEER OVER KBVB

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL