Een stoet aan het begin van de Dodentocht zal er dit jaar niet zijn. 

Een stoet aan het begin van de Dodentocht zal er dit jaar niet zijn. © Guy Delforge

Dubbel alternatief voor 100Km Dodentocht 2021

Bornem -

Ook dit jaar komt er geen echte 100Km Dodentocht in Bornem. Er komt een nieuwe editie van de Summer Challenge, maar ook een 100 KM Dodentocht Light waarbij je over twee dagen twee keer 50 km kunt wandelen.

Guy Delforge

“In maart moesten we de jammere beslissing nemen dat er geen traditionele Dodentocht kan doorgaan. Op dat moment lieten de coronamaatregelen het niet toe om deze zomer massa-evenementen te laten doorgaan. Voor ons het startschot om op zoek te gaan naar een alternatief voor de 100Km Dodentocht”, zegt woordvoerder Ilse Robyn.

Een groepsstart is er ook nog niet dit jaar.

Een groepsstart is er ook nog niet dit jaar. © Guy Delforge

De voorbije maanden en weken overlegden de organisatoren met de gemeentebesturen en veiligheidsdiensten. Nu pakken ze uit met een dubbel alternatief. Meest opmerkelijk is de 100 Km Dodentocht Light. “We organiseren een tweedaagse uitdaging”, zegt Gunter Vergauwen, hoofdcoördinator 100Km Dodentocht-Kadee vzw. “Het is de bedoeling om op twee opeenvolgende dagen 50 kilometer te wandelen en een parcours te volgen. We voorzien daarvoor zeven momenten: 3 en 4 juli, 10 en 11 juli, 17 en 18 juli, 24 en 25 juli, 31 juli en 1 augustus, 7 en 8 augustus en 11 en 12 augustus. Om aan de coronamaatregelen te voldoen, worden de deelnemers verspreid over negen verschillende vertrekpunten en over verschillende tijdsloten. Inschrijvingen voor de 100Km Dodentocht Light kan vanaf dinsdag 8 juni om 19 uur.”

Na de eerdere 100Km Covid challenge en de Warmste Winter Challenge, pakken de organisatoren nu ook uit met een derde uitdaging, de Summer Challenge. “Net als tijdens de Warmste Winter Challenge dagen deelnemers zichzelf uit”, zegt Vergauwen. “Ze kiezen zelf hoeveel kilometer ze wandelen tussen 1 juli en 31 augustus. We merken dat onze challenges nog zeer gesmaakt worden. Dus we hopen ook nu weer veel mensen op de been te krijgen.”

 

 © Guy Delforge

“Laten we hopen dat het een laatste keer is dat we op zoek moeten gaan naar een alternatief voor onze traditionele 100Km Dodentocht”, zegt Vergauwen. “We zijn alvast blij dat we voor de 100Km Dodentocht Light toch weer eventjes aan het werk mogen gaan, dat we weer kunnen en mogen samenwerken.” (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio