3x3 Belgian Lions stoten meteen door naar halve finales op olympisch kwalificatietoernooi basket

De Belgische nationale mannenploeg in het 3x3 basket heeft vrijdag op het olympische kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen zijn twee groepsduels gewonnen. De 3x3 Belgian Lions versloegen achtereenvolgens Oekraïne (19-14) en Slovenië (20-18) en blijven op koers voor het laatste ticket dat recht geeft op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

Bron: BELGA

België stoot als winnaar van de poule meteen door naar de halve finale, de nummer twee speelt nog een kwartfinale tegen de nummer drie van de andere poule en omgekeerd. De eindfase van het toernooi staat op zondag 6 juni gepland, met vanaf 16u00 de kwartfinales, 18u15 de halve finales en 20u00 de finale. Het Belgische team bestaat uit Nick Celis, Thierry Marien, Thibaut Vervoort en Rafael Bogaerts.

Vorig weekend konden de Belgen een eerste kwalificatiekans in het Oostenrijkse Graz niet verzilveren. Het kwartet startte met zeges tegen Zuid-Korea en Kazachstan. Daarna werd verloren van Litouwen en gewonnen van de VS. Ondanks de drie zeges volstond dat niet om de groepsfase te overleven.

Vastgoed

Jobs in de regio