De supporters zullen verder uit elkaar moeten staan dan hier het geval is, maar samen supporteren voor een EK-scherm is op vele plaatsen wel toegestaan 

De supporters zullen verder uit elkaar moeten staan dan hier het geval is, maar samen supporteren voor een EK-scherm is op vele plaatsen wel toegestaan ©  BERT DE DEKEN

OVERZICHT: Hier kan je in de Kempen op groot scherm voor de Rode Duivels supporteren

Een overzicht.

Britt Peeters, Hans Otten, Ronny Van den Ackerveken, Bart Van den Langenbergh

Arendonk

In Arendonk zijn er aanvragen lopende, maar er is nog niets vergund.

Baarle-Hertog

In Baarle-Hertog kreeg de gemeente geen aanvragen voor het plaatsen van een groot scherm.

Balen

In Balen zou Villa van Dingenen een groot scherm willen plaatsen, weet burgemeester Johan Leysen (CD&V). “De vragen die binnenkomen, moeten nog op het schepencollege voorkomen. We zullen die behandelen op basis van wat het ministerieel besluit zal zeggen. Alles wat volgens het protocol kan, moet kunnen. Vanuit de gemeente gaan we niets organiseren, we willen de horeca niet voor de voeten lopen.”

Beerse

Burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be): “Ik vermoed dat vooral een aantal cafés schermen zal plaatsen Indien die uitbaters de opgelegde maatregelen naleven, is dat geen probleem.”

Dessel

De gemeente Dessel kreeg nog geen aanvragen, en is zelf niet van plan initiatief te nemen.

Geel

“Er komt deze zomer geen Duivels Geel op de Markt”, zegt de Geelse centrummanager Jochen Vandeven. “Dat heeft de handelaarsvereniging beslist. Op initiatieven van de horeca heb ik zelf geen zicht.” Burgemeester Vera Celis (N-VA) laat weten dat er alleszins nog geen officiële aanvraag is. “Maar ik krijg er wel geregeld vragen over”, zegt ze.

Grobbendonk

Zomerbar Lambert achter het gemeentehuis plaatst een groot scherm voor de EK-wedstrijden.

Herentals

Er zou een groot scherm komen van zomerterras De Mart op de Grote Markt, maar dat werd op het laatste moment afgeblazen door de strenge veiligheidsvoorschriften. Mochten er versoepelingen aankomen in juli, kan het scherm misschien toch geplaatst worden. Zomerbar Calabria voorziet wel een groot scherm op de Herenthoutseweg.

Herenthout

“Ik heb al wel wat vragen binnen gekregen, maar tot nu toe hebben we de boot wat afgehouden. We willen eerst de concrete voorschriften afwachten en bekijken of het dan haalbaar is om een EK-scherm te plaatsen”, zegt burgemeester Stijn Raeymaekers (N-VA) van Herenthout.

Herselt

In Herselt zijn twee initiatieven lopende die een aanvraag gedaan hebben voor een groot scherm. “Die initiatieven komen niet van de gemeente, maar wel van De Dorspomp en Dancing Millennium”, zegt burgemeester Peter Keymeulen (N-VA).

Hoogstraten

In Hoogstraten wordt een EK-dorp voor honderd bubbels van vier personen op het plein in de Gravin Elisabethlaan georganiseerd. Daar kunnen tickets voor gekocht worden vanaf 1 juni. Bij zaal ’t Markenhof in Minderhout komt ook een groot scherm. Ook D’Hoaghste Tyd zou een EK-scherm voorzien.

Hulshout

De gemeente Hulshout is niet van plan iets te organiseren voor het EK voetbal, maar de evenementendienst kreeg wel al twee aanvragen binnen. “We wachten het ministerieel besluit af tot we daar beslissingen in nemen”, zegt burgemeester Geert Daems (CD&V).

Kasterlee

“Er staat al een groot scherm op het terras van café De Pit aan het Ontmoetingscentrum in Kasterlee”, zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V). ”Dat scherm is gekoppeld aan het horecagebeuren en valt niet onder evenementen. Mensen moeten tijdens de wedstrijd aan tafel blijven zitten.”

Laakdal

“Er zijn twee aanvragen voor het plaatsen van een groot scherm goedgekeurd”, zegt burgemeester Tine Gielis (CD&V) van Laakdal. “Het gaat om café ’t Metteke die op het dorsplein in Veerle een zomerbar wil organiseren met groot scherm, en de rugbyclub van Laakdal die een scherm wil plaatsen aan de sportterreinen De Vloed in Klein-Vorst.”

Lille

Er zijn bij het schepencollege nog geen aanvragen binnengekomen voor grote schermen.

Merksplas

De gemeente heeft geen aanvragen ontvangen. Het zou kunnen dat er schermen geplaatst worden op de terrassen van de lokale horecazaken, maar dat laten ze aan hen over.

Meerhout

“Het Gildenhuis heeft plannen om een scherm te plaatsen in de grote zaal, maar de uitbater moet nog bekijken wat er dan precies mogelijk is. Voor schermen in openlucht heb ik geen weet van plannen”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD) van Meerhout.

Mol

De gemeente zelf is niet van plan een groot scherm op een centrale locatie te plaatsen omdat de opgelegde regels dat moeilijk maken. “Maar ik weet dat verschillende cafés wel van plan zijn om schermen te plaatsen, en dat op een veilige manier willen organiseren. Hetzelfde geldt voor verenigingen. Theater Ootello is een van de verenigingen die op een groot terras de matchen van de Rode Duivels zal uitzenden”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V)

Olen

Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) van Olen laat weten dat er in Olen geen sprake is van grote schermen.

Oud-Turnhout

“We hebben al een aanvraag gekregen voor een scherm in de zomerbar aan Dorpshof, maar daarover is er nog geen uitsluitsel”, zegt Jan Sels (N-VA), schepen van Evenementen in Oud-Turnhout.

Retie

“Unizat, de vereniging van een aantal cafébazen in Retie, installeert een groot scherm in het gemeentelijk park ’t Schijf”, weet Patrick Geuens (Nieuw Retie), burgemeester van Retie. “Het kermiscomité van Looiend plaatst een scherm op de speelplaats van de kleuterschool op het Looiend. En ook in de wijk Middenakkers in Schoonbroek komt er een scherm. Overal moeten de maatregelen van maximaal 400 personen en met vier personen aan tafel worden gevolgd.”

Ravels

Het gemeentebestuur heeft weet van mogelijke plannen bij KSK Weelde en Mieke Pap in Poppel, maar er zijn nog geen aanvragen binnengekomen.

Rijkevorsel

Het schepencollege heeft grote schermen toegestaan op verschillende locaties: Cafe ’t Centrum, FC Sint-Jozef SK, Café De Saloed, Bar Zuid, Café Sport en Café Rue Mour.

Turnhout

De organisatie Turnhout Feest zendt alle wedstrijden van de Rode Duivels op het EK uit op een groot scherm op de parking van de UGC-cinema’s op Graatakker in Turnhout. In juni zijn er honderd tafels voor maximaal 400 personen ter beschikking. De organisatie hoopt voor de halve finales en finale uit te kunnen breiden naar 2.500 personen. Een all-informule met drank à volonté en hapjes kost vijftig euro per persoon. Een reservatie voor een tafel voor vier personen zonder eten en drank kost veertig euro. Reserveren is noodzakelijk via turnhoutfeest@telenet.be “Op de parking van UGC is er voldoende ruimte en iedereen moet ook blijven zitten”, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). “Ook aan café De Zwarte Ruiter komt er een groot scherm.”

Vosselaar

Een nieuwe vzw heeft een aanvraag voor een groot scherm buiten bij traiteurzaak De Open Keuken in de Molenstraat in Vosselaar ingediend. “We moeten dit nog met de politie evalueren”, zegt burgemeester Gilles Bultinck (CD&V). “Voor initiatieven in horecazaken moeten de horecaregels worden nageleefd en hoeft er geen vergunning worden afgeleverd.”

Vorselaar

“Er komt geen centraal groot scherm, maar bepaalde horecazaken zoals De Dreef plannen wel een projectie op een scherm”, zegt burgemeester Lieven Janssens (Actiev) van Vorselaar.

Westerlo

De vragen die de gemeente Westerlo krijgt van horeca en verenigingen, wil ze zeer welwillend behandelen. Dat zegt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V). “Als ze zich houden aan de regels uiteraard, dat spreekt voor zich. We gaan niet strenger zijn of bijkomende maatregelen opleggen die niet nodig zijn. Er kwamen al enkele vragen binnen. Zoals andere jaren zou er op de voetbalterreinen iets georganiseerd worden. Ook met Jake’s Place hebben we al contact gehad.”

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio