Odes voorliefde voor gebogen vormen en rubberen objecten komt samen in haar expo in de Warande. 

Odes voorliefde voor gebogen vormen en rubberen objecten komt samen in haar expo in de Warande. © WOAD

Ode de Kort speelt met voet(not)en

Turnhout -

Nog tot zondag 4 juli is in cultuurhuis de Warande gratis A st’ock(ing) of f’oot n’otes te zien, met werk van Ode de Kort uit Westmalle.

Wouter Adriaensen

Ode de Kort groeide op in Westmalle, studeerde fotografie in Gent en woont in Antwerpen. Toch heeft ze een bijzondere band met Turnhout. “Ik heb hier twee keer deel genomen aan de Kunstbende, in de categorieën choreografie en fotografie. En ik ben een van de coaches van m i k s, het project waarmee talentvolle jongeren individueel worden begeleid. Ik voel me dus wel verbonden met de Warande.”

Ode mocht twee ruimtes innemen in het cultuurhuis. “In de Luifelzaal plaatste ik een samengestelde print met gebogen vormen en rubberen laarzen die zich er een weg doorheen zoeken. Lichten en spiegels zorgen voor verschillende invalshoeken. Van de Houten Zaal, normaal een repetitieruimte voor theater, maakte ik een zwarte doos. Met grote papierrollen die in fotostudio’s gebruikt worden als achtergrond bouwde ik er een tribune. De Houten Zaal is een oefenruimte, de Luifelzaal een reflectieruimte.” De link tussen de twee wordt gemaakt door een muurprint in de ondergrondse witte gang van de Warande.

Als coach voor m i k s begeleidde Ode het voorbije jaar creatieve jongeren uit de regio rond Turnhout en Herentals. “Alles gebeurde digitaal, dat was voor niemand evident. Maar het was heel leuk. Het belangrijkste vond ik dat ze hun verwachtingen loslieten en bezig waren. Of m i k s iets voor mij was geweest als beginnend kunstenaar? Absoluut, dat zou echt een luxe geweest zijn. Nu moet ik zelf initiatief nemen om feedback te krijgen op mijn werk.”

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio