Joren Boons en Josien Van Gestel staan bij hun gloednieuwe koffiehuis Koffie & Moor op de hoek van de Gierlebaan en Rechtestraat in Lille. 

Joren Boons en Josien Van Gestel staan bij hun gloednieuwe koffiehuis Koffie & Moor op de hoek van de Gierlebaan en Rechtestraat in Lille. © Bart Van den Langenbergh

Koffie & Moor heropent in voormalige elektrowinkel: “Eindelijk kan ons koffiehuis volledig draaien”

Lille -

Het koffiehuis Koffie & Moor kan vanaf woensdag 9 juni eindelijk volledig de deuren openen in de nieuwe vestiging op de Gierlebaan in Lille. Zaakvoerders Joren Boons (33) en zijn vrouw Josien Van Gestel (29) verbouwden vorig jaar een voormalige elektrowinkel op de hoek met de Rechtestraat. Door de lockdown konden ze hun koffiehuis nog niet helemaal tonen. “Jammer dat we onze zaak niet met veel toeters en bellen konden openen”, zeggen ze.

Bart Van den Langenbergh

De elektrowinkel van ‘Michael Schoen’ op de hoek van de Rechtestraat en Gierlebaan in Lille was jarenlang een begrip in het dorp. De voormalige elektrozaak heeft met koffiehuis Koffie & Moor een gloednieuwe invulling gekregen. Joren Boons en zijn vrouw Josien Van Gestel namen begin 2016 het koffiehuis op de vorige locatie naast het gemeentehuis in de Rechtestraat over. Maar de zaakvoerders waren de voorbije jaren op zoek naar een definitieve stek en die vonden ze enkele tientallen meter verderop in het centrum. “Ik kom al heel mijn leven voorbij het huis van Michael Schoen gefietst. Zijn weduwe Stans was nog klant bij Koffie & Moor in de Rechtestraat”, legt Joren Boons uit. “Toen ook zij overleed, kwam het huis leeg te staan. Wat later trok ik mijn stoute schoenen aan en meldde ik hun twee zonen dat we geïnteresseerd waren in het pand. Er ging een jaar overheen toen ik plots telefoon kreeg met goed nieuws. In augustus 2019 hebben we het huis gekocht.”

Take-away

In oktober 2019 begon Joren Boons met zijn schoonvader-aannemer aan de grondige verbouwing en vernieuwing van het pand. “In maart 2020 begon de eerste lockdown en ging ook Koffie & Moor dicht. We hebben ons volledig op de verbouwing gesmeten, maar in de zomer van 2020 ging het koffiehuis in de Rechtestraat nog even open”, schetst Joren Boons. “We hadden gehoopt om de nieuwe uitvalsbasis op 2 januari 2021 te openen, maar dat was buiten de tweede lockdown gerekend. We hebben vanaf dan take-away gedaan via een raam aan de zijkant. We verkochten warme dranken en hapjes aan voorbijgangers en er konden ook ontbijten worden afgehaald. Dat was een succes, maar het is toch niet helemaal hetzelfde.”

Stilaan kwam er voor Koffie & Moor licht aan het einde van de tunnel. Op 8 mei konden ze hun terras aan de voor- en achterkant openen en op woensdag 9 juni mag het koffiehuis ook eindelijk binnen klanten ontvangen. “Het is jammer dat we onze nieuwe zaak niet met veel toeters en bellen konden openen maar we kijken wel uit naar woensdag. Dan kunnen de mensen onze zaak ook langs de binnenkant leren kennen”, vertelt het koppel. “Binnen is er plaats voor 45 mensen op ons terras hebben we ongeveer vijftig stoelen. Achteraan hebben we een speelruimte voor kinderen met een zandbak gemaakt.”

Josien en Joren staan achter hun gloednieuwe toog in hun koffiehuis Koffie & Moor in Lille.

Josien en Joren staan achter hun gloednieuwe toog in hun koffiehuis Koffie & Moor in Lille. © Bart Van den Langenbergh

Joren en Josien wonen zelf met hun dochtertje Lus (3,5) boven hun koffiehuis. Het gezin is overigens net uitgebreid. Josien, op de foto nog hoogzwanger, is afgelopen zondag bevallen van een zoontje Tijn. De uitbaters hebben onlangs ook nog het aanpalend huis, de leegstaande kapperszaak van ‘Jos Coiffeur’ aangekocht voor ­privé-doeleinden. Het koffiehuis serveert zoals vanouds ontbijt, lunch en kleine gerechten en is open van maandag tot en met donderdag van 8.30u tot 17u en op vrijdag en zaterdag van 8.30u tot 20u.

www.koffie-en-moor.be

Het terras van het koffiehuis is al enkele weken open. Woensdag kunnen de klanten ook binnen gaan zitten. 

Het terras van het koffiehuis is al enkele weken open. Woensdag kunnen de klanten ook binnen gaan zitten. © Bart Van den Langenbergh

Achteraan het koffiehuis is er een zandbak voor de kinderen. 

Achteraan het koffiehuis is er een zandbak voor de kinderen. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio