Vaccinatiecentrum Pallieterland. 

Vaccinatiecentrum Pallieterland. © Chris Van Rompaey

Vaccinatiecentrum Pallieterland vraagt datum tweede prik niet te verplaatsen

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Vaccinatiecentrum Pallieterland roept de inwoners van Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst op om niet te bellen voor een andere datum voor de tweede vaccinatiedosis te vragen. Het is er daarvoor te druk.

“Ons callcenter krijgt heel wat vragen van inwoners om hun tweede, reeds ingeboekte prik te verzetten omwille van vakantieplannen. Dat is niet de bedoeling. De datum die je kiest voor je eerste dosis, bepaalt de datum voor je tweede dosis. Die datum kan je maar beperkt verschuiven en alleen als er nog vrije plaatsen zijn in het vaccinatiecentrum”, benadrukt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

“Bel dus niet naar het vaccinatiecentrum om een andere datum voor de tweede vaccinatiedosis te vragen. Het vaccinatiecentrum moet in een paar weken duizenden mensen vaccineren en kan niet voor iedereen een ander vaccinatieschema toepassen. Volgende week vaccineren we bijvoorbeeld zes dagen op volle snelheid. Maandag 7 juni wordt de eerste keer de maximale dagcapaciteit van het vaccinatiecentrum uitgetest. Er staan die dag bijna 2.200 vaccinaties gepland.”  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio