©  Beerschot Media

Officieel: Beerschot legt jonge Kroaat van Hajduk Split vast

Leon Krekovic (21) is de eerste zomertransfer van Beerschot. De linksbuiten is Kroatisch jeugdinternational en komt over van Hajduk Split, waar hij nog samenspeelde met Stipe Radic. Krekovic tekende zaterdag een contract voor twee seizoenen met een optie voor twee seizoenen extra.

kofr, tsfn

LEES OOK: Beerschotvoorzitter Vrancken: “We willen ons in elke linie versterken”

Krekovic is een tweevoetige aanvallende wingback die op beide flanken kan spelen en komt uit de jeugd van Hajduk Split waar hij ook debuteerde als prof. Na winterstop werd de Kroaat door Hajduk verhuurd aan tweedeklasser Dugopolje waar hij zo goed als alles speelde en 3 goals en 6 assists achter z’n naam had staan.

Krekovic zal dan maandag present tekenen op de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het Kiel zal Krekovic land- en leeftijdsgenoot Stipe Radic opnieuw tegenkomen. De twee speelden al 39 keer samen, voornamelijk bij het tweede elftal van Hajduk Split en de jeugdploegen van Kroatië.

“Leon heeft het profiel van een moderne wingback”, vertelt technisch manager Sander Van Praet op de website van Beerschot. “Hij koppelt voetballende kwaliteiten aan snelheid en loopvermogen en is aanvallend ingesteld. Leon is op dat vlak een veelbelovend talent dat zich bij ons verder kan ontwikkelen. Hij heeft in Kroatië al heel wat stappen gezet, maar moet nog verder ontbolsteren.”

“Dit is een grote stap in mijn carrière”, vertelt de Kroaat zelf. “Hier kan ik verder doorgroeien. Ik wil Beerschot dan ook bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven en zal zo hard mogelijk werken om dat vertrouwen terug te betalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.