Basisschool De Bolster blijft een goede week gesloten. 

Basisschool De Bolster blijft een goede week gesloten. © Filip Spoelders

Mortselse basisschool tot eind volgende week dicht door corona

Mortsel -

Basisschool De Bolster in Mortsel blijft tot en met volgende week vrijdag gesloten. Dit werd donderdagavond beslist nadat er te veel coronabesmettingen en hoog-risicocontacten werden vastgesteld.

De Bolster aan de Hof van Riethlaan bleef begin mei gespaard van de corona-uitbraken in verschillende scholen van de Antwerpse zuidrand. Maar nu moeten de leerlingen en leerkrachten toch ook in quarantaine. “We hoopten het uit te houden tot aan de vakantie. Maar dat is niet gelukt. De school zal tot en met vrijdag 11 juni gesloten blijven. Daarna hopen we nog twee mooie weken te bieden aan onze leerlingen”, licht directeur Liesbeth Vandael toe.

De besmettingen staken begin deze week de kop op. “De peuters en de jongste kleuters zaten sinds begin deze week al thuis. Daarna kwamen er besmettingen bij in het eerste, tweede en derde leerjaar. Ook de leerkrachten bleven niet gespaard waardoor we wel moesten sluiten.”

De kinderen worden ondertussen getest. “Het juiste aantal besmetting zal duidelijk worden na de testronde en kan nog meevallen. Maar we hebben vooral veel hoog-risicocontacten. We houden de kinderen nochtans goed gescheiden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio