Aangeboden door Hedin Automotive

Hedin Automotive - Zo start je met elektrisch rijden. © Mediahuis Connect

Zo start je met elektrisch rijden

Mocht je er nog aan twijfelen: elektrisch rijden is absoluut de toekomst. Vanaf 2026 worden alleen emissieloze, nieuwe bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar. Honderdduizenden bestuurders zullen dus binnenkort omschakelen. Maar hoe pak je dat aan? Hedin Automotive begeleidt je vandaag al naar volledig elektrische mobiliteit.

De overstap naar een elektrische auto roept heel wat vragen op. Actrice en presentatrice Elke Van Mello geraakte tijdens haar zoektocht naar een nieuwe auto erg geïnteresseerd in elektrisch rijden. “Kan ik wel ver genoegen rijden met zo’n batterij? Welk rijbereik heb ik eigenlijk nodig? Wat is de prijs? Hoe werkt het laden? Welke soorten elektrische wagens bestaan er? Ik had heel wat vragen”, vertelt Elke. Samen met enkele specialisten van Hedin Automotive, de grootste groep van Mercedes-Benz-dealers in België, maakte ze de vijfdelige podcastreeks Plan Elektrisch Rijden. Voor wie op zoek is naar toegankelijke informatie over de soorten elektrische auto’s, de laadmogelijkheden, de kosten enzovoort is dit de ideale manier om de elektrische leefwereld te ontdekken.

 © Hedin Automotive

Digitale proefrit

Ben je benieuwd of zo’n elektrische of plug-inhybride auto bij jou past? Dan is het een goed idee om de EQ Ready-app op je iPhone of Android-smartphone te installeren. Deze app analyseert je rijgewoontes en berekent hoeveel energie je zou verbruiken mocht je elektrisch rijden. Je krijgt dagelijks informatie over de oplaadmogelijkheden op je routes en na zeven dagen volgt een overzicht van alle resultaten. Perfect dus om te zien hoe je in de praktijk elektrisch kunt rijden.

Kristel Verbeke rijdt elektrisch

In het leven van presentatrice en voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke is elektrisch rijden vandaag al realiteit. Ze rijdt met een EQC, een 100 procent elektrische SUV van Mercedes-Benz. “Ik had een diesel … maar dat mocht niet meer van de kinderen. Het is hier soms de omgekeerde wereld (lacht). Ik zat hard in mijn hoofd met elektrisch rijden en dankzij de begeleiding door Hedin Automotive is die overstap heel gemakkelijk verlopen”, vertelt Kristel. “Het is natuurlijk een mindswitch, maar ik heb niet gevoel dat ik er alleen voor sta. Ik heb ook andere modellen uitgeprobeerd. Als je de sprong waagt, moet je eerst vergelijken en voelen wat het best bij jou past.”

 © Hedin Automotive

Van EQA tot EQS

De ideale elektrische auto vinden, wordt steeds gemakkelijker. Kijk maar naar het uitgebreide gamma van Mercedes-Benz, zowel bij de personenwagens als de vans. Na de EQC (SUV) en de EQV (monovolume) is er nu ook de nieuwe compacte SUV EQA. Zoek je een elektrische gezinswagen met optioneel zeven zitplaatsen? Dan is de EQB (vanaf eind 2021) iets voor jou. Helemaal het neusje van de zalm wordt de EQS (verkrijgbaar na de zomer), de eerste volledig elektrische luxeberline van het merk.

Is volledig elektrisch nog een brug te ver? Kijk dan zeker eens naar de vele plug-inhybrides, die een verbrandingsmotor (diesel of benzine) combineren met een elektromotor. Zo kun je met de plug-inhybride A-Klasse 70 km elektrisch rijden. Binnenkort is ook de nieuwe C-Klasse verkrijgbaar als plug-inhybride, met een puur elektrisch rijbereik van maar liefst 100 km.

Tot slot zet Hedin Automotive volop in op elektrische bedrijfsvoertuigen, de eVans. De eVito Tourer en EQV zijn ideaal voor personenvervoer, terwijl de gesloten bestelwagens eVito en eSprinter even ruim zijn als hun tegenhangers met verbrandingsmotor.

 © Hedin Automotive

Ontdek het live

Heb je specifieke vragen over elektrisch rijden of wil je dit zelf eens ervaren? Daarvoor heeft Hedin Automotive het Mercedes-EQ Experience Center in het leven geroepen, nog tot 18 juli 2021 te vinden op de eventlocatie WATT The Firms in Gent. “Het is geen klassieke showroom om te verkopen, maar een ruimte waar we graag kennis delen”, vertelt Denzel De Geyter, de EQ Brand Manager van Hedin Automotive. “Hier zijn alle volledig elektrische modellen van Mercedes-Benz aanwezig, net als de laadinfrastructuur. We kunnen dus alles fysiek tonen of laten testen en jou precies op maat informeren.”