Marjon de Hoon-Veelenturf kreeg na de beëdiging bloemen van Commissaris van de Koning Ina Adema. 

Marjon de Hoon-Veelenturf kreeg na de beëdiging bloemen van Commissaris van de Koning Ina Adema. © RR

Burgemeester herbenoemd voor nieuwe ambtstermijn

Baarle-Nassau -

Marjon de Hoon-Veelenturf is donderdag officieel beëdigd voor een nieuwe periode van zes jaar als burgemeester van Baarle-Nassau.

In Nederland hangt de ambtsperiode van een burgemeester niet af van de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen, maar wordt de functie door de koning benoemd voor een termijn van zes jaar.

De 60-jarige Marjon de Hoon-Veelenturf is sinds 1 juni 2015 burgemeester van Baarle-Nassau. De gemeenteraad heeft haar begin dit jaar voorgedragen voor een herbenoeming. Donderdag legde ze daarvoor de verklaring en belofte af bij de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant.

De Hoon-Veelenturf kijkt uit naar haar tweede ambtstermijn: “Ik zie het als een voorrecht om het burgemeestersambt te mogen bekleden in deze bijzondere enclavegemeente. Graag teken ik letterlijk en figuurlijk voor een tweede ambtstermijn, want ik ben nog niet klaar.”

Naast het verder versterken van de bestuurskracht aan zowel Belgische als Nederlandse zijde, wil ze Baarle-Nassau in de grensregio de positie geven die het verdient als proeftuin voor internationale samenwerking. “We maken samen met onze zustergemeente Baarle-Hertog mooie stappen. Zo staan we aan de vooravond van de oprichting van een BGTS, wat we kunnen zien als symbolische Europese gemeente”, reageert ze. (ram)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio