Dirk Van de Velde monstert een fles bubbels die hij uit het water vist. 

Dirk Van de Velde monstert een fles bubbels die hij uit het water vist. © rr 

Triestig: sup-peddelaars moeten afvalberg ruimen Netekanaal

Viersel -

Dan ga je al eens een avondje met je sup-board peddelen op het Netekanaal in Viersel, stoot je toch wel op een stort zeker. Dirk Van de Velde en zijn zoon Jeff uit Pulle hadden hun handen vol ter hoogte van de houten steigers.

Met het warme weer, zijn de houten steigers op het Netekanaal die de Vlaamse Waterweg er enkele jaren geleden installeerde voor de Royal Antwerp Rowing Club, gegeerde picknickplekken. Het ís er ook gewoon heel gezellig om te zonnen. Maar afval meenemen is een andere zaak, zo ondervonden Dirk Van de Velde en zoon Jeff toen ze er ’s avonds met hun sup-board kwamen peddelen. Als moderne strandjutters haalden ze er lege flessen drank, een pizzadoos en ander afval uit het water en van de steiger. Er stonden ook papieren zakken van Burger King.

“Het ergste vond ik nog dat de jongeren die er nog zaten en die wij aanspraken, niet vonden dat zij hun afval moesten meenemen”, signaleert Dirk.

Sup-boarder Jeff met lege bierflesjes en een pizzadoos op het Netekanaal. Triestig, vindt hij zelf.  

Sup-boarder Jeff met lege bierflesjes en een pizzadoos op het Netekanaal. Triestig, vindt hij zelf.  ©  rr

Rare mentaliteit, maar gelukkig zijn er jonge helden zoals Jeff Van de Velde die er voor zorgen dat deze plastic soup niet naar de zee stroomt. Het achterlaten van zwerfvuil is niet enkel een probleem aan het Netekanaal in Viersel, maar ook aan de picknickbanken langs het Albertkanaal in Viersel en Massenhoven. Daar paste de gemeente Zandhoven al speciaal de openingen van de vuilnisbakken aan zodat de drankhouders van Burger King er niet meer ingepropt kunnen worden, want zo zitten de vuilnisbakjes meteen stampvol. “Als iedereen zijn afval nu eens gewoon mee naar huis zou nemen?”, vindt Dirk.

De steiger in Viersel. Gezellig is anders. 

De steiger in Viersel. Gezellig is anders. ©  rr

 kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio