Bert Josten en zakenpartner Femke Van Ginkel gebruiken een deel van het binnenplein van de boerderij in Merksplas-Kolonie voor het terras van Colonie7. Op de achtergrond is de renovatie van het woonstalhuis noord bezig voor het toekomstige hotel. 

Bert Josten en zakenpartner Femke Van Ginkel gebruiken een deel van het binnenplein van de boerderij in Merksplas-Kolonie voor het terras van Colonie7. Op de achtergrond is de renovatie van het woonstalhuis noord bezig voor het toekomstige hotel. © ram

Zaakvoerders brasserie gaan ook hotel in Merksplas-Kolonie uitbaten

Merksplas -

In Merksplas-Kolonie is enkele maanden geleden gestart met de renovatie van het woonstalhuis noord en twee koeienstallen van de boerderij. De gebouwen krijgen een hotelfunctie met in totaal 42 kamers. De concessie voor het hotel is toegewezen aan de uitbaters van Colonie7, de brasserie die gevestigd is in de zuidvleugel van de boerderij.

Ronny van den Ackerveken

Bert Josten en zijn zakenpartner Femke Van Ginkel namen in mei 2019 met Entre Deux Côtes uit Geel, dat enkele maanden geleden fuseerde met Hendrickx Feesten, de uitbating van de brasserie in Merksplas-Kolonie over. “Twee jaar geleden hadden we niet gedacht dat het verhaal zo groot zou worden”, vertelt Femke (26). “Het coronavirus betekende uiteraard een flinke streep door de rekening, maar we merken nu dat de klanten ons trouw zijn gebleven. De uitbating van het hotel wordt een volgende stap. We beschouwen de boerderijsite in Merksplas-Kolonie als één geheel. Het zou jammer zijn als iemand met een andere visie dan de onze het hotelgedeelte op zich zou nemen. De horecasluiting tijdens de lockdowns gaf ons het voordeel om alles goed voor te bereiden en een aantal hotels te bezoeken. Enkele weken geleden zijn we op werfbezoek geweest in het woonstalhuis noord om al wat ideeën op te doen. Het is heel anders dan twee jaar geleden, want bij de overname van de brasserie ging het om een nieuw en volledig afgewerkt gebouw.”

Authentieke vloer

Vanop het terras van Colonie7 kan iedereen de werken aan het toekomstige hotel volgen. “De ruwbouw zou in november klaar moeten zijn”, zegt Bert Josten (37). “Daarna moet er binnen nog heel wat gebeuren. In samenspraak met de architect kunnen we mee de inrichting bepalen. De authentieke vloer in de gebouwen blijft behouden, want die bepaalt mee de charme van heel de site. Als de werken volgens schema verlopen, gaat het hotel in het voorjaar van 2023 open. In totaal komen er 42 kamers, waarvan zestien luxekamers en twee wellnesskamers. Het hotel krijgt geen eigen naam, want het past bij de slogan ‘Eat, meet, sleep’ van Colonie7. We zijn een jaar bezig geweest met het dossier en geloven erin. In ons personeelsbestand zit een hotelmanager. De gemeente heeft een concessie van 25 jaar verleend, wat aangeeft dat ze wil meestappen in onze langetermijnvisie.”

Succesverhaal

Op de gemeenteraad van Merksplas keurden oppositiepartijen N-VA en Groen de concessie niet goed. Ze hebben een aantal bedenkingen, onder andere over de termijn van 25 jaar. Volgens burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) is het een bewuste keuze. “We willen de toekomstige uitbaters de nodige zekerheid en perspectief geven. Een concessie van negen jaar zou kunnen betekenen dat de uitbaters wat ze in die periode hebben opgebouwd moeten stopzetten omdat na een nieuwe marktbevraging iemand met een beter bod komt. Daarom hebben we voor een lange termijn gekozen. Colonie 7 draait goed, dat sterkt onze overtuiging dat de uitbaters ook van het hotel een succesverhaal maken.”

www.colonie7.be

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio