Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. 

Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. ©  Joren De Weerdt

Fietsbieb leent fietsen aan kinderen uit

Duffel -

De gemeenteraad van Duffel heeft een overeenkomst goedgekeurd met vzw Stroming/Fietsbieb. “Zo kunnen we dankzij een groep vrijwilligers deze Fietsbieb in Duffel realiseren”, zegt schepen van Welzijn Lili Stevens (CD&V).

Chris Van Rompaey

“In het kader van het lokaal beleid rond ondersteuning van gezinnen, gezinsarmoede, mobiliteit en vrije tijd voor kwetsbare doelgroepen sluiten we deze samenwerkingsovereenkomst af. Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken, neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen”, zegt Lili Stevens.

“Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang. Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.”

Lid worden

Om te lenen word je lid van de Fietsbieb. Lid worden kost je 20 euro voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. Opgelet. Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer in goede staat inlevert.

Op zaterdag 19 juni opent Fietsbieb Duffel met een uitleenpunt in zaal De Reiger aan de Gustaaf Van der Lindenlaan. Je kan vanaf dan terecht in de Fietsbieb tijdens de maandelijkse openingsmomenten op de derde zaterdag van de maand tussen 9.30 en 11.30u. Bij de start van de Fietsbieb staan al meer dan twintig kinderfietsjes te blinken. Vooraleer ze uitgeleend worden, zorgt de Fietsbieb dat de fietsjes volledig in orde zijn en zo nodig hersteld worden.

Vrijwilligers gezocht

Fietsbieb is op zoek naar gedreven vrijwilligers. Repareer je graag fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Wil je ouders en kinderen helpen met de keuze van een kinderfiets? Kan je overweg met administratie? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb.

015.30.72.50 of vrijetijd@duffel.be


MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio