Mosseltenten mogen dit jaar niet op Heikermis. 

Mosseltenten mogen dit jaar niet op Heikermis. © chris van rompaey

Geen mosseltenten op Heikermis

Berlaar-Heikant -

Heikermis, een van de bekendste kermissen uit de regio, kan dit jaar in aangepaste vorm plaatsvinden. De ruimte beperkt zich tot de kermiskramen en terrassen van de horecazaken.

Chris Van Rompaey

“We zullen Heikermis dit jaar helaas moeten beperken tot de kermis zelf en de terrassen van de horecazaken”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Voor de mosseltenten en de vele randactiviteiten is het nog veel te vroeg. Heikermis brengt doorgaans heel wat volk op de been. Als die zaken georganiseerd zouden worden, wordt het een massa-evenement en dat is nog niet toegelaten.”

Concreet zal het lokaal bestuur vragen om op zaterdag 10, zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 juli de Aarschotsebaan (N10) af te sluiten voor verkeer tussen het kruispunt met de Houwstraat en GBS Heikant. De horecazaken langs dat traject krijgen de toelating om hun terras te plaatsen en eventueel uit te breiden. Op die manier kunnen inwoners die dat wensen in het weekend vanaf 14u en op maandag en dinsdag vanaf 18u een terrasje doen. De kermiskramen nemen plaats op het Kardinaal Cardijnplein en openen van zaterdag tot en met dinsdag.

Sluitingsuur

Pop-upterrassen of foodtrucks van andere handelaars of verenigingen zijn niet mogelijk. In de zone van Heikermis kunnen alleen de vaste horecazaken een terras plaatsen. Omdat de rijbaan om middernacht weer moet worden vrijgegeven, geldt er zowel voor de kermis als de terrassen een sluitingsuur, namelijk 23u.

“Een volwaardige Heikermis is dan wel niet mogelijk, maar op deze manier kunnen we tenminste het sociale aspect van de kermis nog behouden. We hopen alleszins dat iedereen zich verder aan de maatregelen blijft houden en zich laat vaccineren wanneer het kan”, besluit Horemans.MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio