Klavertjevier op de Hoevensebaan. 

Klavertjevier op de Hoevensebaan. © Jan Brys

Basisscholen Klavertjevier en Putse Knipoog beginnen aan renovatie

Kapellen -

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna 200.000 euro in twee Kapelse vrije basisscholen. Het gaat om Klavertjevier en de Putse Knipoog.

De vrije basisschool Klavertjevier, die net achthonderd zonnepanelen op de daken heeft gelegd, zal 94.760 euro toegewezen krijgen. Met dit bedrag kan de elektrische installatie worden gerenoveerd.   

De Putse Knipoog mag rekenen op een bedrag van 102.025 euro. Hiermee kan het bestaande dak worden aangepakt. De dakpannen en panlatten worden verwijderd zodat men de nodige isolatie kan aanbrengen. De dakvensters worden vernieuwd. Twee schouwen die buiten gebruik zijn, worden afgebroken. De structuur van het dak wordt dan aangepast zodat zich één dak vormt.

Beide scholen behoren tot dezelfde scholengemeenschap.

Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. De twee Kapelse scholen vallen hier ook onder.

“We blijven inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten”, zo licht Weyts zijn beleid toe. jbrMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio