©  rr

Gansrijdersverenigingen herschikken kalender

De kalender van het polderse gansrijden wordt nog eens door elkaar geschud. Vorige week besliste het overkoepelende bestuur dat er dit jaar geen keizerschap meer komt. Dat stond gepland op 26 september in Zandvliet.

Intussen hebben ook enkele lokale verenigingen hun programma bekeken en herschikt. Zij zouden in de periode augustus-september met het nodige feestgedruis hun koningsstrijd houden, in plaats van in februari-maart. De Lustige Gans van Ekeren en de gansrijders van Zandvliet gaan niet meer uitrijden dit jaar en verplaatsen hun hoogdag naar de gebruikelijke kalender in de volgende carnavalperiode, 2022. Stabroek verschuift zijn datum van zondag 5 september naar zondag 3 oktober: een ‘nieuwe uitgestelde’ datum dus.

De Nieuwe Gans Berendrecht en De Oude Gans Berendrecht houden hun beslissing nog in beraad. Zij hadden na de eerdere afgelasting een nieuwe datum geprikt, respectievelijk 29 augustus (Oude Gans) en 4 en 5 september (Nieuwe Gans), maar die staan dus weer op de helling. Hetzelfde geldt voor de Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen. Die hadden als datum zondag 19 september vooropgesteld maar gaan ook onderling nog overleggen. Wat De Ware Gans Lillo betreft, ook daar staat een afgelasting op de agenda maar die moet nog bekrachtigd worden binnen het bestuur.

 ph

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio