In dit appartementsgebouw aan Baksveld in Westerlo vond in juli vorig jaar een brutale home-invasion plaats. Een van de bewoners werd zwaar toegetakeld door leden van een motorclub. 

In dit appartementsgebouw aan Baksveld in Westerlo vond in juli vorig jaar een brutale home-invasion plaats. Een van de bewoners werd zwaar toegetakeld door leden van een motorclub. © Bart Van den Langenbergh

Twee leden van motorclub veroordeeld tot zes jaar cel voor brutale home-invasion

Westerlo -

Twee leden van motorclub Satudarah zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes jaar voor een brutale home-invasion in Westerlo. Het slachtoffer liep in juli vorig jaar allerlei breuken in het gezicht en aan de armen op. Een derde beklaagde kreeg drie jaar effectief.

Bart Van den Langenbergh

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdag zware straffen uitgesproken tegen drie leden van motorclub Satudarah die betrokken waren bij brutaal geweld bij een inwijdingsritueel. Op 29 juli 2020 vielen vijf gemaskerde en in het zwart geklede mannen binnen in een appartement aan Baksveld in Westerlo. Gewapend met een hamer, boksbeugel en een ijzeren staaf drongen ze binnen in de woning waar het slachtoffer en diens vriendin verbleven. Het slachtoffer was ook verbonden aan dezelfde club, maar nog geen volwaardig lid of ‘full member’. Hij had op Facebook wel symbolen van de club geplaatst terwijl dit voor de motards alleen mag gebeuren door full members.

“De daders hebben mijn cliënt aangevallen, geslagen en gestampt. Het hele appartement werd kort en klein geslagen”, vertelde meester Karolien Van de Moer, de advocate van het slachtoffer. “De man is naar het ziekenhuis van Geel gebracht waar een neus- en hoofdfractuur, allerlei verwondingen aan het hoofd en breuken aan de pols werden vastgesteld.”

De onderzoekers konden drie verdachten van de brutale home-invasion opsporen en voor de rechtbank brengen. De rechters veroordeelden woensdag een 24-jarige man uit Bierbeek en een 34-jarige man uit Herselt tot een effectieve gevangenisstraf van zes jaar. De twee hebben de feiten altijd ontkend en beweerden dat ze nooit in die woning in Westerlo zijn geweest. De derde beklaagde, een 29-jarige man uit Tielt-Winge, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief. Die twintiger gaf toe dat hij de bestuurder was van een bestelwagen die bewuste avond. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio