©  Getty Images

Remco Evenepoel pareert de kritiek na val en Giro-opgave

Remco Evenepoel heeft voor de eerste keer gesproken na zijn opgave in de Ronde van Italië. Hij heeft spijt dat hij de kans op het roze liet liggen, maar pareert ook de kritiek op zijn stuurmanskunsten.

Vincent Van Genechten

Evenepoel werd tijdens de Giro gevolgd door VTM en sprak na zijn opgave na een zware valpartij in een afdaling met de Vlaamse zender.

“Mijn knie ligt serieus open”, zegt de kopman van Deceuninck - Quick-Step over zijn wonden. “Dat had ik niet verwacht en is vrij gek want dat was eerder een brandwonde. Mijn elleboog is ook dik, daarvan dachten ze eerst dat die gebroken was. Dan hier (op zijn bovenlichaam rechts, nvdr) heb ik ook een wonde door die vangrail, een snee aan mijn rechterkant en mijn bil ziet helemaal blauw. Maar dat gaan we de mensen besparen”, lacht Evenepoel.

Over zijn gebrekkige stuurmanskunsten was hij iets serieuzer. “In de minuut voor die val reden we constant 90 km/u. In de tien seconden ervoor net geen 100 km/u. Het is dus gemakkelijk om te zeggen dat het een stuurfout was”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Er waren daarvoor ook al heel technische passages dus als ik niet zou kunnen sturen, dan had ik er al lang afgelegen. En zo zijn er nog afdalingen geweest. Het is wel iets om aan te werken want als je de top wil bereiken, dan moet je in alles heel goed zijn. En dit is, samen met mijn explosiviteit, een van mijn mindere punten.”

 

Evenepoel stond een tijdje tweede in de stand, achter de ongenaakbare Egan Bernal. Al had hij ook het roze kunnen pakken. “Dat is iets wat ik mij momenteel een beetje beklaag. Ik heb het roze een beetje laten liggen. Maar toen hadden we nog een ander idee over de koers. Al bij al ben ik blij met die eerste tien dagen. We hebben geleerd dat je met zo’n korte voorbereiding niet capabel bent om drie weken lang elke dag goed door te komen. Daar is tijd voor nodig, maar dat komt wel goed.”

MEER OVER Remco Evenepoel

Meer sportnieuws