BOEK. Jane Harper - De overlevenden

De overlevenden is alweer het vierde boek van de Australische auteur Jane Haper, die met haar debuut De droogte onmiddellijk naam wist te maken binnen de internationale thrillergemeenschap.

 

Kieran Elliott keert met lood in de schoenen terug naar Evelyn Bay, op het eiland Tasmanië, waar hij twaalf jaar geleden getuige was van de dood van zijn oudere broer en een goede vriend, die omkwamen bij een bootincident tijdens een onwaarschijnlijk krachtige storm. Kieran weet dat hun dood hem nog altijd wordt aangewreven, hij zou zich destijds bijzonder onverantwoord hebben gedragen. Er viel trouwens nog een derde dode. Een jong meisje, van wie het lichaam nog altijd niet is teruggevonden. Maar Kieran wil dit keer zijn plicht niet ontlopen en zijn moeder steunen bij de verzorging van zijn dementerende vader. En dan wordt op een strand het lijk van een jonge vrouw gevonden, waardoor het verleden weer wordt opgerakeld alsof het nooit weg is geweest. Het gezapige Evelyn Bay, waar iedereen iedereen kent, blijkt plots heel wat geheimen te verbergen.

Harper is uiterst bedreven in het creëren van een onheilspellende, ongemakkelijke sfeer, waarin achterdocht, verdachtmakingen en schuldvragen centraal staan. Maar ook voor natuurbeschrijvingen of een doorgedreven analyse van jongdementie draait ze haar hand niet om.

A.W. Bruna, 413p 

ged

MEER OVER Boekrecensies