© RTV

Man (46) komt om tijdens werken aan waterleiding in Mechelen

Mechelen -

Een 46-jarige Portugese man is dinsdagnamiddag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval op de Olivetenvest in Mechelen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies is gebeurd, maar mogelijk is het slachtoffer geraakt door een zware buis en kreeg hij ook nog heel wat zand over zich. De politie en arbeidsauditeur zijn een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval.

Theo Derkinderen, Sven Van Haezendonck

Arbeiders waren al enkele dagen bezig met werken op de Olivetenvest omdat er een grote buis van de waterleiding moest vervangen worden. Die werken liepen dinsdagnamiddag fataal af voor een van de arbeiders.

Enkele arbeiders stonden in een twee meter diepe sleuf waarin de buis werd geïnstalleerd. Plots zou er zand van de sleuf beginnen afkolven zijn en zakte ook de buis, die met een kraan gemanipuleerd werd, een stukje naar beneden. De Portugese arbeider kwam met zijn onderlichaam klem te zitten onder de buis en werd ook bedolven door het zand.

Reanimatie

“Een dokter die net passeerde merkte dat er iets loos was en zag meteen de ernst van de situatie in. Hij is met de reanimatie gestart. Een politieploeg die korte tijd later ter plaatse kwam, heeft de reanimatiepoging overgenomen tot de medische diensten en MUG arriveerden. Helaas heeft het slachtoffer het ongeval niet overleefd”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

De brandweer bracht tijdens de reanimatiepoging alles in gereedheid om het slachtoffer te ontzetten. “Maar uiteindelijk bleek hij niet echt klem te zitten. We hebben het zand weggehaald en konden de man ook van onder de buis halen, zonder dat we ons hefkussen moesten inzetten”, gaat brandweerofficier Peter Verelst verder.

Gerechtelijk labo

Hoe het ongeval precies kon gebeuren, wordt nu volop onderzocht. De politie voert het verdere onderzoek in opdracht van het arbeidsauditoraat. Zo kwam dinsdagnamiddag het gerechtelijk labo ter plaatse, net als een inspecteur van de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk. Zij onderzoeken de juiste omstandigheden van het voorval en zullen ook nagaan of alle veiligheidsmaatregelen werden gevolgd.

Om het lichaam aan het zicht van voorbijgangers te onttrekken, plaatste de brandweer een tent. Rond de plaats van het ongeval werd een gerechtelijke perimeter ingesteld door de politie. Daardoor moesten ook fietsers en wandelaars een ommetje maken.

MEER OVER Video

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio