© ATV

Geen derde finale op rij voor Telenet Giants Antwerp na verlies in Bergen

Geen derde opeenvolgende titelfinale voor Telenet Giants Antwerp. In de beslissende belle van de halve finale verloren de Antwerpenaars in de Mons Arena van Bergen. De Henegouwers openen donderdag de finale in Oostende. De kustploeg kwalificeerde zich vorige week al na een sweep (2-0) versus Limburg United.

Patrick Ceulemans

Voor de sportieve staf van de Giants wacht een drukke zomer. De younsters Niels en Thijs De Ridder, Niels Van Den Eynde, Vrenz Bleijenbergh, Roby Rogiers en “ancien” Dennis Donkor liggen nog onder contract. Maar Vincent Kesteloot en alle vijf de buitenlanders zijn einde contract. Voor Vrenz Bleijenbergh is interesse uit de NBA enkele Europese ploegen. De komst van Seppe D’Espallier (Leuven Bears) ligt in de lijn der verwachtingen, maar er staat na een wisselvallig seizoen dus nog veel huiswerk op het programma. Hopelijk kan coach Christophe Beghin na dit corona-seizoen zonder publiek volgend seizoen in de eerste BNXT-League, met ook Nederlandse ploegen, een ganse campagne over dezelfde selectie beschikken. Het vertrek van Kenneth Speedy Smith en Ibrahima Fall-Faye en de mislukte transfer van Jalen Jenkins verstoorden sinds januari de cohesie en zorgde voor te veel “ups-and downs” bij Telenet Giants Antwerp.

Na de studieronde en een aanvaardbaar eerste kwart, via Dave Dudzinski, keken de Giants slechts tegen een 18-15 achterstand aan. De start van het tweede schuifje was dramatisch. Defensief achter de feiten aanhollen, wat leidde tot lichte fouten, en offensief te stroef waardoor Stephaun Branch moest gaan forceren. De Giants incasseerden een 11-1 tussenspurt en keken snel tegen een 29-16 achterstand aan. Een dunkende Skylar Spencer en een efficiënte Anthony Lambot waren de inspirators bij Bergen. Met een bom van de met een blijkbaar lichte blessure sukkelende Sterling Gibbs en een goed momentum van Vincent Kesteloot vond Telenet Giants Antwerp echter na 32-23 en bij 35-32 de aansluiting. Jabril Durham leidde met twee driepunters Bergen naar een 40-36 halfweg.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bij een 45-39 achterstand viel de Amerikaanse guard Sterling Gibbs (adductoren) definitief uit. De Giants hingen in de touwen, maar toonden karakter. Bommen van Vrenz Bleijenbergh en Vincent Kesteloot zorgden na een 0-8 voor 45-47 en via Dave Dudzinski en Phil Cofer ging het zelfs naar een maximale 51-56 Antwerpse bonus. Arik Smith reageerde met bommen en bij de start van het slotkwart was bij 56-56 alles te herdoen. In dat slotschuifje moesten de Giants echter snel achtervolgen. Auston Barnes met zijn eerste punten, een bom, en Anthony Lambot zorgden na 64-59 voor 71-63. De veer was gebroken bij Antwerp Giants en een uitgekookt Bergen maakte, via een dartele Arik Smith de klus dan ook af. Van 76-67 ging het naar een 86-79 zege. Jammer wel van de verbale reactie van de spelers van Bergen na de match. Die was beneden alle peil.

Bergen 86-76 Telenet Giants Antwerp

Bergen: Smith 22, Lambot 15, Barnes 3, Spencer 16, Durham 16, Cage 4, Mintogo 0, Mortant 0, Penava 10

Telenet Giants Antwerp: Branch 7, Bigby-Williams 2, Gibbs 3 , Van Den Eynde 2, Bleijenbergh 9, Cofer 15 Kesteloot 18, Dudzinski 15, Donkor 5

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal