© VIER

Operatie Sky: advocaat-stagiair Jawad H. blijft in de cel

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag de aanhouding van advocaat-stagiair Jawad H. met twee maanden verlengd, dat bevestigt zijn advocaat Sven Mary.

H. werd in maart opgepakt na Operatie Sky. Uit berichten van de geëncrypteerde die de speurders konden kraken zou gebleken zijn dat H. hand-en-spandiensten leverde aan criminele organisaties. Zo zou hij verdachten van drugshandel hebben bezocht in de gevangenis op vraag van de grote opdrachtgevers.

Bovendien lekten vorige maand al chatgesprekken uit waaruit zou blijken dat de stagiair op vraag van criminelen advocaten ronselde voor gearresteerde drugssmokkelaars. Hij zou volgens de speurders gebruik hebben gemaakt van de nickname ‘Kafka’. Bij een huiszoeking bij H. werden een cryptofoon en enkele tienduizenden euro cash geld aangetroffen.

H. verbleef een tijd in de gevangenis in Gent maar werd recent overgeplaatst naar het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen. Allicht zal H. beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Eind volgende week wordt de Deurnse advocaat-stagiair nog eens verhoord door de federale gerechtelijke politie. sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio