Alexandra Goedhart en Mathaika Druyts op het tuinterras. 

Alexandra Goedhart en Mathaika Druyts op het tuinterras. © Chris Van Rompaey

Moeder en dochter openen tearoom Latthée in Lier

Lier, Nijlen -

Alexandra Goedhart (49) en haar dochter Mathaika Druyts (23) uit Nijlen heten u vanaf woensdag 2 juni welkom in hun tearoom Latthée in de Antwerpsestraat 137 in Lier. Voorlopig is enkel het zonnige tuinterras open.

Chris Van Rompaey

“Meer dan twintig jaar heb ik in een tearoom in Lier gewerkt. Ook mijn dochter heeft daar gewerkt: eerst als jobstudent, daarna met een vast contract. Toen die tearoom failliet ging, zat ik thuis, terwijl Mathaika in een supermarkt aan de slag ging. Ze deed dat best graag, maar besefte na een tijdje dat dit toch geen job voor het leven was. En dus stelde ze me plots voor om samen met haar een tearoom te openen”, vertelt Alexandra Goedhart.

Zodra mama Alexandra van het onverwachte voorstel bekomen was, ging ze met haar dochter op zoek naar een geschikt pand. “We lieten vrij vlug ons oog vallen op een pand in Herenthout, maar omdat we daar niemand kennen, hebben we die piste vlug verlaten. Onze zoektocht spitste zich vanaf dan volop toe op Lier. Toen ontdekten we deze leegstaande horecazaak op het einde van de brede Antwerpsestraat. We geraakten meteen verliefd op het charmante gebouw met het ruime tuinterras”, zegt Mathaika Druyts.

De voorbije maanden kreeg het interieur een nieuw behang en andere kleuren en ook het tuinterras onderging een make-over. 

De voorbije maanden kreeg het interieur een nieuw behang en andere kleuren en ook het tuinterras onderging een make-over. © Chris Van Rompaey

De voorbije maanden kreeg het interieur een nieuw behang en andere kleuren en ook het tuinterras onderging een make-over. Groene en paarse kleuren, gecombineerd met drie olijfbomen, creëren er een zuiders gevoel.

In tearoom Latthée kunt u van dinsdag tot en met zondag vanaf 9u terecht voor een ontbijt (9,50, 13,20 en 21,50 euro). Komt u wat later voor de lunch, dan heb u de keuze uit broodjes (vanaf 4,60 euro), croques (vanaf 7,80 euro), omeletjes (van 5,60 euro), salades (van 9,50 euro) en warme gerechten (vanaf 9,50). Voor pannenkoeken en wafels moet u tot 14u wachten. Tearoom Latthée sluit om 18u de deuren. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio