©  ISOPIX

Na waarschuwing en pittige tweet: Belgische coach Wim Fissette geeft meer uitleg bij persboycot van tennisster Naomi Osaka

Wim Fissette, de coach van de Japanse tennisspeelster Naomi Osaka, bevestigt dat ze haar status van superster gebruikt om met een persboycot op Roland Garros veranderingen teweeg te brengen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Waarom de rijkste atlete ter wereld niet wil spreken: persboycot van Naomi Osaka kan haar sportieve toekomst schaden

Osaka, de nummer twee van de wereld bij de vrouwen, kreeg zondag van de organisatoren van Roland Garros een waarschuwing dat ze uitgesloten zal worden als ze haar boycot verder zet. Osaka zelf zegt dat ze het doet om haar mentale gezondheid op peil te houden.

“Naomi heeft de mogelijkheid om haar status te gebruiken om problemen in kaart te brengen en zaken te veranderen”, aldus Fissette aan het Duitse weekblad Der Spiegel. Volgens Fissette is Osaka zich ervan bewust “dat het belangrijk is om met de pers te praten”, houdt ze de boycot niet “enkel voor zichzelf” en “is ze bezorgd over enkele fundamentele kwesties”.

“In de Verenigde Staten willen atleten meer vrijheid op het gebied van pers”, ging de trainer verder. “Ze willen niet bestraft worden als ze zich eens een dag niet goed zouden voelen.”

 

 ©  ISOPIX

Verwijderde tweet

Osaka won zondag haar eersterondewedstrijd tegen de Roemeense Patricia Tig (WTA 63) met 6-4 en 7-6 (7/4). In de tweede ronde wacht woensdag met Ana Bogdan (WTA 102) opnieuw een Roemeense.

Eerder op de dag verwijderde de organisatie van Roland Garros een bericht met een sneer naar Osaka van het officiële Twitter-account van het toernooi. In het bericht stonden foto’s van Rafael Nadal, Kei Nishikori, Aryna Sabalenka en Coco Gauff tijdens hun interviews met de pers, met daarbij de tekst: “Zij hebben de opdracht begrepen”. Het was een duidelijke verwijzing naar Osaka, die juist weigert op Roland Garros aan te schuiven bij de verplichte persconferenties.

MEER OVER Roland Garros