© BFM

Brandweer blust onzichtbare brand in hoogspanningsstation Elia

Mortsel -

Brandweer Zone Rand stond maandagvoormiddag voor een technisch moeilijke klus. Een brand brak uit in een hoogspanningsstation van netbeheerder Elia in Mortsel. Probleem: de brand was onzichtbaar en kon niet geblust worden met water.

nelo

Rond half elf kreeg Brandweer Zone Rand een oproep over een brand in een hoogspanningsstation van Elia in de Drabstraat in Mortsel. Daar was een van de isolatoren in brand gevlogen. De brandweer moest oppassen voor de hoogspanningskabels, wat het een technisch moeilijke interventie maakte.

De brandweer moest oppassen voor de hoogspanningskabels, wat het een technisch moeilijke interventie maakte. 

De brandweer moest oppassen voor de hoogspanningskabels, wat het een technisch moeilijke interventie maakte. ©  BFM

“Het ging om een hoogspanningsbrand die niet zichtbaar was”, zegt inspecteur Bart Verheyen, woordvoerder van politiezone Minos. “Voor de brandweer was het even uitzoeken hoe ze het best de brand konden blussen want zo’n brand kan niet met water geblust worden.”

Verschillende politiekorpsen kwamen ter plaatse, waaronder ook een poederwagen van Brandweer Zone Antwerpen. Uiteindelijk kon de brand met CO2 geblust worden. “Tijdens het blussen moest de stroom niet worden afgezet, dus gelukkig heeft niemand last gehad van het incident”, aldus politiezone Minos.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio