© Theo Derkinderen

Motorrijder (51) overleeft zware klap op N17 niet, passagier zwaargewond

Sint-Amands -

Op de Provinciale Weg in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) is zondagavond een motorrijder om het leven gekomen bij een botsing met een tractor. Een passagier van de motorfiets liep zware verwondingen op.

Het zware ongeval gebeurde op de Provinciale Weg (N17), ter hoogte van het kruispunt met de Maalderstraat. De motorfiets reed richting Mechelen en botste met een landbouwtractor die aan de overkant van de Maalderstraat een klein straatje indraaide.

De klap was enorm hevig. De motorfiets vloog weg en raakte nog een ander voertuig. De tweewieler kwam uiteindelijk enkele tientallen meters verderop tot stilstand in de zijberm.

De motorfiets werd enkele tientallen meters weggeslingerd en belandde in de zijberm. 

De motorfiets werd enkele tientallen meters weggeslingerd en belandde in de zijberm. © Theo Derkinderen

Voor de motorrijder zelf, een 51-jarige man uit Dendermonde, kon geen hulp meer baten. De passagier van de man, een 33-jarige vrouw, raakte zwaargewond en werd ter plaatse verzorgd door een medisch urgentieteam. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de tractor was zwaar aangeslagen en werd opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

De N17 werd afgesloten tussen de Oude Heirbaan en Fok. Het verkeer moest lokaal omrijden. De lokale politie Klein-Brabant deed de vaststellingen van het ongeval. Omdat de omstandigheden van de klap duidelijk waren, kwam er geen verkeersdeskundige ter plaatse.  tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio