In de Lemanstraat komt een complex met appartementen en handelsruimtes. 

In de Lemanstraat komt een complex met appartementen en handelsruimtes. © Malines Group

Appartementen, winkels en zaal op plaats van verlaten bouwput in centrum Katelijne

Sint-Katelijne-Waver -

De verlaten bouwput die al enkele jaren de Lemanstraat in het centrum van Sint-Katelijne-Waver ontsiert zal op korte termijn verdwijnen. De gemeente leverde een bouwvergunning af voor een appartementencomplex met handelsruimtes. Volgende maand begint Malines Group met de verkoop van de appartementen.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Eind 2015 werden zaal en café De Club en enkele aanpalende panden in de Lemanstraat in het centrum van Sint-Katelijne-Waver afgebroken voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Begin 2017 ging bouwbedrijf Jeroen Verreydt uit Heist-op-den-Berg echter failliet. Tientallen werven in onze regio lagen sindsdien stil. Ook in de bouwput in de Lemanstraat werd sinds de faling niet meer gewerkt.

Ruim vier jaar later komt er toch opnieuw schot in de zaak. Als alles volgens plan verloopt, begint aannemer IBO op korte termijn met de bouw van het appartementencomplex. “Het project Musica zal in totaal twaalf appartementen tellen”, vertelt Joëlle Leunen van immobiliënkantoor Malines Group. “Ieder appartement heeft twee tot drie slaapkamers en een zuidwestgericht terras. Er komt ook een binnentuin en de appartementen zullen bijna-energieneutraal zijn.”

Harmonie

Er worden ook vier handelsruimtes voorzien en er komt een multifunctionele zaal voor kleinschalige evenementen zoals workshops en voorstellingen. Het moet ook de nieuwe thuis worden van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden. Die waren tot en met 2015 gevestigd in zaal De Club, waar ze onder andere hun repetities hielden. Maar sinds de afbraak van de oude panden, moest de harmonie uitwijken naar de parochiezaal van Sint-Katelijne-Waver.

Het project krijgt een multifunctionele zaal.

Het project krijgt een multifunctionele zaal. © Malines Group

Bij de harmonie weet men nog niet officieel dat er eindelijk opnieuw beweging in het dossier zit. Daar zijn ze dan ook voorzichtig optimistisch. “Als het project nu effectief van start kan gaan en wij inderdaad nog steeds een plek behouden in die plannen, dan zijn we uiteraard erg tevreden”, zegt Bert Van Hauwaert van De Verenigde Sint-Katarinavrienden. “Maar zolang wij officieel van niets weten, blijven we voorzichtig. Intussen hebben we geduld tot wanneer het nieuws bevestigd wordt en hopen we verder op een goede afloop.”

“Het is voor heel Katelijne een goede zaak dat er eindelijk opnieuw verder gewerkt zal worden aan het project”, zegt schepen van Huisvesting en Ruimtelijke Ordening Joris De Pauw (N-VA). Met het gemeentebestuur leverde hij enkele maanden geleden de bouwvergunning voor het complex af. “Het zicht op de verlaten bouwput heeft een negatieve impact op het openbaar domein. Dat het project een doorstart kan maken met ruimte voor wonen, handel en vrije tijd is een goede zaak voor iedereen.”

Vanaf deze week kunnen geïnteresseerden zich melden bij Malines Group. Vanaf half juni wil het immobiliënkantoor van start gaan met de verkoop van de appartementen.

De bouwput ligt er al jaren verlaten bij na een faillissement.

De bouwput ligt er al jaren verlaten bij na een faillissement. © Dirk Vertommen

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio