© BELGA

Werken Hemelshoek starten op 7 juni en duren een jaar

Berlaar -

Aannemer Ambaro begint op maandag 7 juni met riolerings- en wegenwerken in Hemelshoek in Berlaar. Meteen dé gelegenheid om tussen de Welvaartstraat en Aarschotsebaan (N10) nieuwe, veilige fietspaden aan te leggen.

Chris Van Rompaey

Om ervoor te zorgen dat er geen proper regenwater meer terecht kan komen in de afvalwaterleidingen die aangesloten zijn op het waterzuiveringsnetwerk, legt Aquafin de komende maanden een gescheiden rioleringsstelsel aan in Hemelshoek, tussen Welvaartstraat en Aarschotsebaan.

De gemeente Berlaar besloot gelijktijdig met deze werkzaamheden extra aandacht te besteden aan veilige, comfortabele fietspaden uit asfaltverharding. Dat is mogelijk dankzij de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid, die samen 90% van het fietspad subsidiëren.

“De werken starten ter hoogte van huisnummer 165 in de Welvaartstraat en schuiven nadien stelselmatig op richting Aarschotsebaan”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA). “In het ontwerp legden we een sterke nadruk op veiligheid en enkele groenelementen. Daarom komt er vanaf het kruispunt met de Brandestraat een vrijliggend fietspad tot aan de Aarschotsebaan. We vernieuwen in dat deel ook de betonbaan.”

Tijdens de werken is de rijbaan onderbroken voor doorgaand verkeer. Het verkeer moet omrijden via Welvaartstraat, Misstraat, Aarschotsebaan en Welvaartstraat, Stationsstraat, Smidstraat, Aarschotsebaan. De werkzaamheden duren tot en met de zomer van 2022.

Het aandeel van de gemeente in deze werkzaamheden komt op 1,12 miljoen euro. (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio