©  AFP

Egan Bernal zag opnieuw af in de Giro, maar is toch de winnaar van de dag

De 19de rit in de Ronde van Italië was een prooi voor Simon Yates. De Brit van Team BikeExchange was de beste op de Alpe di Mera, de slotklim van de dag. Egan Bernal werd ‘pas’ derde, maar liep wel uit op zijn dichtste achtervolger.

Vincent Van Genechten

LEES OOK: Simon Yates wint etappe, Bernal beperkt schade en loopt zelfs uit op eerste achtervolger

De Colombiaan van de INEOS Grenadiers verloor vrijdag 27 seconden op Yates, die tien seconden voorsprong had op Joao Almeida. Tot daar het slechte nieuws voor Bernal. De rozetruidrager finishte namelijk vijf seconden voor Damiano Caruso, de nummer twee in het algemene klassement. Daardoor vat hij de voorlaatste etappe aan met een grotere voorsprong dan vanmorgen.

Yates doet opnieuw een goede zaak en staat nog slechts twintig seconden achter Caruso. Het podium van deze Giro lijkt dus al vast te liggen, alleen de volgorde is nog niet helemaal zeker. Aleksandr Vlasov is vierde, maar volgt al op meer dan zes minuten.

Opvallend: mits een sterk weekend kan Daniel Martinez, ploegmakker van Bernal, nog de top vijf halen. De Colombiaan kwam binnen op 49 seconden van Yates en pakte meer dan een halve minuut op Hugh Carthy en Romain Bardet (+1’25” vrijdag). Al kan ook Almeida nog een sprong voorwaarts maken als hij er nog eens een lap op geeft in de afsluitende bergetappe en tijdrit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De stand:

1. Egan Bernal

2. Damiano Caruso +2’29”

3. Simon Yates +2’49”

4. Aleksandr Vlasov +6’11”

5. Hugh Carthy +7’10”

6. Romain Bardet +7’32”

7. Daniel Martinez +7’42”

8. Joao Almeida +8’26”

9. Tobias Foss +10’19”

10. Daniel Martin +13’55”

MEER OVER Giro d'Italia/Ronde van Italië

Meer sportnieuws