Kendall Jenner, met zonnebril op de neus, geniet van een terrasje met een koffie. 

Kendall Jenner, met zonnebril op de neus, geniet van een terrasje met een koffie. ©  ISOPIX

Zo voorkom je dat make-up tegen de binnenkant van je zonnebril kleeft

Je doet je uiterste best om je make-up on fleek te krijgen om een terrasje te doen, schuift je zonnebril op je neus en … in een mum van tijd kleeft de helft van je fond de teint tegen de binnenkant van het montuur. In de spiegel zie je een look met onafgewerkte zones rond de neus en ogen. Geen nood: een make-upartist heeft hét trucje om het vervelende fenomeen te voorkomen.

Hanne Vandenweghe

Janine Holmes, een Canadese visagiste van de sterren, kent het probleem als geen ander en komt met de oplossing voor een egale look, die stabiel blijft als je jouw zonnebril op en af zet. Het draait erom om je make-up in slimme laagjes aan te brengen en te fixeren, zodat de schmink door de wrijving van de bril niet vervaagt.

“Ik heb leren accepteren dat beroemdheden altijd hun zonnebril willen dragen, maar ik laat me er niet meer door opjagen. Ik heb immers een geweldige techniek bedacht om ervoor te zorgen dat brillen de make-up rond de neus niet langer bederven”, zegt Holmes, die onder meer Demi Lovato opmaakt, in een filmpje op TikTok.

Vervolgens neemt ze er een oogprimer bij, zonder pigment. “Breng aan rond de zijkanten van de neus op de plekken waar de zonnebril contact maakt met de huid”, zegt ze. De volgende producten die je nodig hebt zijn een concealer en fond de teint. “Blend de producten en breng met een kwastje aan op dezelfde zone.”

Dan komen er setting spray, setting poeder en een make-upspons bij kijken. “Dompel het sponsje in de setting spray en een rijkelijke hoeveelheid los poeder. Breng aan over de andere laagjes rond de neus. Laat even inwerken en borstel de productresten zachtjes weg met een kwastje.”

LEES OOK. Dé zonnebril van deze zomer knipoogt naar de jaren 90

Wil je nog een stap verder gaan? Veeg de neuskussentjes van je zonnebril af met een doekje en een beetje ontsmettingsalcohol, zo verwijder je lichaamseigen oliën die de zone vettig zouden kunnen maken waardoor de make-up alsnog ‘wegsmelt’. Breng eventueel op de kussentjes ook wat los poeder aan om je zonnebril helemaal te dragen zoals celebs dat doen.

Shopping

 

MEER OVER Lifestyle