Directeurs Geert Hendrix, Liesbet Van Huysse en Erwin Scheltjens met achter hen de nieuwe logo’s. 

Directeurs Geert Hendrix, Liesbet Van Huysse en Erwin Scheltjens met achter hen de nieuwe logo’s. © Chris Van Rompaey

Stedelijke academies krijgen nieuwe naam: Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier

Lier, Berlaar, Nijlen -

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lier en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier gaan sinds vrijdag door het leven als Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier. De nieuwe namen moeten de herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid ten goede komen.

Chris Van Rompaey

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en dans bestaat sinds 1922. Dankzij filialen in Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en Zandhoven is ze de grootste muziekacademie van het land. De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten ontstond in 1793, is de op een na grootste van land en telt vestigingsplaatsen in Koningshooikt, Boechout, Vremde, Broechem, Emblem, Oostmalle, Westmalle en Pulle (Zandhoven).

“De quasi onuitspreekbare afkortingen SAMWD en SASK, die de lading tekortdeden en onduidelijk waren, verdwijnen. Ze maken plaats voor frisse, nieuwe namen, met een eigen huisstijl die communicatief klaar is voor de 21ste eeuw en die beide academies bevestigt als toonaangevend in Vlaanderen”, onderstreept codirecteur Geert Hendrix.

Schepen van Cultuur Ivo Andries en directeur Liesbet Van Huysse onthullen de nieuwe naam van de SASK.

Schepen van Cultuur Ivo Andries en directeur Liesbet Van Huysse onthullen de nieuwe naam van de SASK. © Chris Van Rompaey

“Een naamsverandering komt er natuurlijk nooit zomaar. Een merk een nieuw elan geven moet een doordacht proces zijn. De nieuwe namen, Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier, komen er na een grondige doorlichting van de eigen werking, visie, en missie”, zegt Hendrix.

De naamsverandering vormt de prelude tot de start van de inschrijvingen aan beide academies op 1 juni. “Dit nieuwe project moet in deze coronatijden een positief signaal zijn voor het onderwijsveld in Vlaanderen, én in het bijzonder het Deeltijds Kunstonderwijs, dat het de laatste maanden niet gemakkelijk heeft gehad”, aldus codirecteurs Erwin Scheltjens en Liesbet Van Huysse.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio